2019. június 6., 14:33

Tornalja: koncertest az Ismerős Arcokkal

Június első szombatján koncertestet szerveztek a tornaljai Mors Motors tagjai. Ennek a tornaljai Zoltán kert adott otthont.

ismerős arcok
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Tamás Ákos

Az est fénypontja a magyarországi Ismerős Arcok zenekar koncertje volt, de rajtuk kívül fellépett még a Mátrix és a Farkas Family Band formáció is.

Idén sem került sor motoros találkozóra, pedig több, mint másfél évtizeden át meghatározó esemény volt a környékbeli motorosok számára. A motoros klub azonban továbbra is működik. A kezdetekről Klenko Viliam, a csapat alapító elnöke mesélt.

Fotó:  Tamás Ákos

”Rimaszécsen már 1994-ben összeállt egy baráti klub, amely környékbeli motorosokat tömörített, ami 1996-ban Veterán Motoros Klub néven alakult. Később a társaság fiatalabb tagjai úgy döntöttek, hogy átteszik a székhelyüket Tornaljára. 2001 tavaszán hivatalossá vált az egyesület, ugyanis bejegyezésre került a belügyminisztériumba Mors Motors Klub néven.”

Az első motoros találkozót 2002-ben rendezték meg az a Zoltán kertben.

Az egyesület akkori elnöke, Klenko Viliam elmondta, hogy hatalmas erőfeszítéseket tettek azért, hogy még 2002-ben megrendezhessék az 1. Tornaljai Motoros Talákozót. Az akkor magánkézben lévő Zoltán kertet alkalmassá kellett tenniük, hogy rendezvényt tudjanak szervezni. Már az első évben Magyarország blues királya, Deák Bill Gyula és csapata játszott a publikumnak.

Fotó:  Tamás Ákos

Ezt évről évre színvonalas rendezvények követték. A negyedik találkozótól már nem a Zoltán kert adott otthont a motorosoknak, hanem a királyi strandfürdő valamelyik területén  rendezték meg egészen 2017-ig.

A motoros klub tagjai elmondták, hogy elsősorban szállások hiánya miatt maradt el tavaly és idén is a motoros találkozó.

Néhány évtizede még teljesen természetes volt, hogy a motorosok sátrakkal érkeztek a fesztiválokra, ma már a fedett szállás az elsődleges kényelmi szempont. Ezt tavaly a szervezők már nem tudták biztosítani, ezért a rendezvény elmaradt.

Fotó:  Tamás Ákos

Két évvel ezelőtt a motoros klub alelnöke, Szabon János már koncertdátumot egyezett le az Ismerős Arcokkal, és most úgy gondolták, hogy ha motoros találkozó nem is jöhet létre, de koncertest kivitelezhető. Ennek célja a zenei élményeken kívül a találkozások, mivel vámosbalogi, egri és ózdi motoros klubok is tiszteletüket tették az eseményen.

Az első fellépő a Mátrix zenekar volt, amelynek vezetője, Farkas Attila elmondta, hogy 2002-ben alakult a zenekar Sirokon, és ahol a helyi motoros találkozón már akkor fel is léptek. Azon a fesztiválon mai napig is rendszeresen részt vesznek. A kezdeti feldolgozások mára már a múltat jelentik, s a saját számok kerültek előtérbe. Attila, aki a zenekar énekese, basszusgitárosa racionális célokat tűzött ki a csapat elé, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy a zenekar tagjainak életében megfelelő szimbiózisba kerüljön a család, a munka és a zene. Továbbra is az a céljuk, hogy az eredeti rock és metál hangzás maradjon a zenei irányvonalukban, s ezt szeretnék a közeljövőben megjelenő 3. albumukra is átültetni.

Fotó:  Tamás Ákos

„Tornaljára mindig szívesen jövünk, rokoni szálak is fűzik a családunkat Tornaljához, mikor átlépjük Bánrévén a határt, akkor meg sem fordul a fejünkben, hogy más ország területén vagyunk. Mi ebben a környezetben teljesen otthon érezzük magunkat.” – tette hozzá Farkas Attila

Az est záró zenekara is köthető a Mátrix csapatához, mivel édesapjukkal kiegészülve a Farkas Family Band néven szórakoztatják a közönséget. Itt már teljesen a „bulizene”  kerül előtérbe a koncerteken, s azok a dalok kerülnek a repertoárba, amit a rajongók a legjobban szeretnek. Annak ellenére, hogy a zenekar dobosa, Farkas Máté kerékpáros balesete szenvedett pár hete, és nem tudott részt venni a koncerten, a csapat ezt a szituációt is kellően megoldotta, s frenetikus hangulatot teremtett a színpadon.

Az est főzenekara az Ismerős Arcok csapata volt, akik méltó hangulatot teremtettek a közelgő nemzeti összetartozás napja előtt.

Természetesen nem maradhatott el a Nélküled című dal sem, amit már több, mint 32 millióan nézték meg a legismertebb videómegosztó csatornán. A zenekar dobosa, Kovacsik Tamás elmondta, hogy hatalmas népszerűséget hozott ez a dal számukra, s nagyon büszkék arra, hogy a dunaszerdahelyi csapat szurkolói himnuszává vált ez a dal. Tamás úgy érzi, hogy köszönettel tartoznak a DAC szurkolóinak azért, hogy még népszerűbbé tették ezt az opuszt, ezért hálájukat kifejezve, a dunaszerdahelyiek központi szerepet kaptak az idén megjelent Nélküled videóklipjében.

Ha hatalmas tömegeket nem is mozgatott meg a koncertest, az leszögezhető, hogy a zenekarok és a közönség egymásra talált, és mindenki jól érezte magát, ugyanis még mindig igény van a jó rockzenére.

ismerős arcok
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.