2022. május 21., 10:46

Tito Puente - Oye Cómo Va

A latin-amerikai zene temperamentuma előtt minden zenész megemeli a kalapját. Ez a zenei stílus még a leghiggadtabb hallgatóban is felpezsdíti a vért. 

Tito Puente

Ezt a stílust Európában zenei munkásságával leginkább Carlos Santana népszerűsíti, aki nemcsak saját szerzeményeivel képviseli ezt a stílust, hanem a latin-amerikai térségben rendkívül népszerű dalokat is rendszeresen feldolgozza.

Az ő előadásában ismertük meg legtöbben az Oye Cómo Va című szerzeményt, melynek eredeti szerzője Tito Puente, akit elég kevesen ismernek tájainkon.

Az ő előadásában ez a ma már klasszikusnak mondható, cha-cha-cha ritmusban előadott szerzemény igazi zenei csemege. A jellegzetesen latin ritmikájú, fúvós szekcióval megalapozott dal, lüktető ütős hangszerekkel díszítve, mutatja a zeneszerző – aki egyébként ütőhangszeres – zenei kvalitásait is. A dal az autómban a 25 leggyakrabban hallgatott lejátszási listán szerepel, ezért jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. 

Megjelent a Magyar7 2022/20.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.