2022. november 17., 19:10

„Szupergyőztese” is lesz a Virtuózok nyolcadik évadának

November 18-tól öt  péntek estén át követhetik a fiatal klasszikus zenei tehetségek virtuóz játékát a Dunán. Hazánk egyetlen komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok ugyanis immár a 8. évadával tér vissza a képernyőre. Pénteken az elmúlt évek legjobb pillanatit idézhetik fel a 20:45-kor kezdődő műsorban.

Most Szlovénia is ott lesz
Illusztráció
Fotó: Twitter

Visszatekintő adással kezdődik a Virtuózok V4+ 2022-es évada pénteken este. A Duna nézői  mindent megtudhatnak az elmúlt nyolc év legnagyobb reménységeiről, miként vezetett útjuk a kezdetektől a nemzetközi sikerig.

Magyarország nagyszabású komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok 2014-ben indult útjára azzal a céllal, hogy magyar tehetségeket fedezzen fel és segítse pályájukat. 2020-ban nemzetközivé vált a produkció, a Visegrádi Négyek országaiban és évről-évre további egy országban mutathatják be klasszikus zenei tehetségüket a verseny indulói.

A műsornak köszönhetően rengeteg embernek mutathattuk meg, milyen gyönyörű, ha a mindennapok része ez a csoda, amelyet klasszikus zenének és Virtuózoknak hívnak" 

- mondta az egyedülálló tehetségkutatóról a Család-barát adásában Boros Misi, a műsor első évadában a Kicsik korosztályának győztese.

A Duna délelőtti műsorának vendége volt a széria másik korosztályának nyertese, Lugosi Dániel Ali is. A Virtuózokban aratott sikerük után az elmúlt nyolc évben mindketten bejárták koncertjeikkel a fél világot, és abban egyet értettek, hogy a magyar közönség szeretete kiemelkedő.

Boros Misivel és Lugosi Dániel Alival is találkozhatnak ismét a nézők a péntek esti visszatekintő adásban, egy hét múlva pedig új komolyzenei tehetségeket ismerhetnek meg.

A Virtuózok V4+ ezúttal a visegrádi négyek országai és Szlovénia komolyzenei tehetségeit keresi. A második adásban a magyar virtuózokat ismerhetik meg, akik a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt mutatkozhatnak be. Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő reménységeit.

A zsűri által kiválasztott Magyarországot képviselő négy zenész, ezt követőn már nemzetközi színtéren mérettetik meg magukat. Két elődöntő után következik december 16-án a döntő.

Ekkor nemcsak az országok győzteseire derül fény, hanem „szupergyőztest” is hirdetnek, akit a döntőbe jutott versenyzők saját maguk közül titkos szavazással választanak ki, így a műsorfolyam legvégén a világsztárokból álló zsűrinek is meglepetésben lesz része.

Péntekenként  20:45-kor érdemes a Dunára kapcsolni!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.