Szülinapi meglepetés érte Zsapka Attilát Hanván

Virsinszky Tamás 2018. december 01., 20:04

A hanvai református templomban adott adventi koncertet csütörtökön a Sipos Dávid, Vadkerti Imre és Zsapka Attila által alkotott hármas. Az eseményen A kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás valamint a Gömöri Fotóklub tiszteletbeli tagjává választották az idén 50. életévét betöltő Zsapka Attilát. 

Az alkalmon a Hanván szolgáló lelkész, Nagy Ákos Róbert, a Gömöri Református Egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket a hideg, zord időjárás ellenére is kellemesen kifűtött templomban. 

A nagyszámú érdeklődő csaknem teljesen megtöltötte a templom padsorait, a helyieken kívül jó néhány gömöri településről (Tornaljáról, Dereskről, Almágyból, Balogtamásiból, Bátkából, Rimaszécsről, Rimaszombatból, Beretkéről, Feledről) de még Magyarországról (Gömörszőlős, Putnok, Eger) is érkeztek vendégek.

Benedek László a Gömöri Fotóklub elnöke megköszönte Juhász István mezőgazdasági vállalkozó, a Magyar Kultúra Lovagjának támogatását, akinek anyagi hozzájárulásával valósulhatott meg a rendezvény. Valamint köszönetet mondott Nagy Ákos Róbertnek és a helyi református egyházközségnek a szervezéshez és az est lebonyolításához nyújtott segítségért. Ezután A kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás nevében Benedek László átadta a tiszteletbeli tagsághoz tartozó okiratot a 30 éve pályán lévő Zsapka Attilának, aki már 10 éve együttműködik a gömöri kulturális szervezettel. Az egyesület korábban a tavaly elhunyt Csendes László, Jászai Mari-díjas színművészt választotta tiszteletbeli tagjává, amely elismerést most a Kor-Zár együttes alapítója is megkapta. 

Képgalériánk:

Az emelkedett hangulatú adventi koncert repertoárjából természetesen nem maradhatott ki Tompa Mihály A gólyához című versének megzenésített változata és számos más ismert és a zenészek által játszott közkedvelt dal sem.

Az idén 50. születésnapját ünneplő Zsapka Attilával készült beszélgetésünket elolvashatják a Magyar7 hetilap legfrissebb (2018/30-as) számában.

0 HOZZÁSZÓLÁS