2019. november 28., 16:47

Szarka Tamás újévi koncertje a Müpában

Nem mindennapi zenei csemegével kecsegtet Szarka Tamás, Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 2020. január 7-i újévi koncertje, amely a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti hangversenyteremben kerül megrendezésre.

Szarka Tamás újévi koncertje

Az újévi koncerten a Ghymes legismertebb szerzeményei mellett Szarka Tamás „Sósósó“ című szólóalbumának néhány opusa és a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatóak lesznek. A koncerten közreműködik Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő, valamint a Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola kiskórusa, Felszeghy-Tóth Annamária karnagy vezetésével és az Óbudai Danubia Zenekar, Dénes-Worowski Marcell vezényletével.

Szarka Tamás 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző, irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Az elmúlt évtizedek alatt több mint 300 dalt szerzett (a 35 éves Ghymes Együttes működése alatt eddig 27 önálló albumot jelentettek meg, melyekhez túlnyomó részt a zenéket Tamás komponálta, dalszövegeit pedig ő írta.)

A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról.

Eddig több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

Az esemény adatlapja ITT tekinthető meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.