2021. október 3., 18:53

Som Lajos: Emléktáblát helyeztek el egykori otthonánál

Som Lajos, zenész, basszusgitáros október 1-jén töltötte volna be 74. életévét. Ezen alkalomból 2021. október 1-jén emléktáblát avattak Budapesten, a Hungária körúti egykori otthona házfalán.

Som Lajos-emléktábla
Fotó: Piramis zenekar
A gyerekeim itt születtek, itt jártak iskolába. Szakmát a fiam is tanult, itt járt a László Gimnáziumba. Angolból is érettségizett, mert akkor már a fejében volt, hogy zeneileg tovább fogja képezni magát. Beletörődtünk férjemmel, hogy Lalikám örökölte a Som családból a művészi hajlamot, és így bebizonyította, hogy ezen a vonalon marad, és így képezte magát”

– fogalmazta meg az emléktábla avatásán Som Lajos édesanyja, Margit néni, aki a mai napig a Hungária körút 5–7-ben él.

A kiváló muzsikus, a Piramis együttes alapító tagja a gyermekéveit is a Bem lakótelepen, a 11-es számú épületben töltötte, s a 7-es és a 11-es épület pincéjében próbált és gyakorolt, amikor csak ideje engedte.

Az emléktáblát a társasház tulajdonosainak kezdeményezésére állították.

Som Lajos játszott a Tűzkerék, a Neoton és a Taurus nevű zenekarokban; 1974-ben alapította meg a Piramis együttest, 1985-ben pedig a Senatort. 2017. október 30-án hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el. A budapesti Farkasréti temetőben nyugszik.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.