Rómában lépett fel a csallóközi zenekar

Rajkovics Péter 2018. augusztus 07., 10:00

A csallóközi Benjamin Gabe, vagyis Madari Gábor és Gerő Jani közös zenekara a nyáron Olaszországban is bemutatkozhatott, de teljes gőzzel legújabb zenei anyagukon dolgoznak. A részletekről beszéltünk a fiatal zenészekkel.

Tavasszal jelent meg legutóbbi videóklipetek. Milyenek az eddigi reakciók?

Jani: Abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk úgy a dallal, mint a videoklippel kapcsolatban. Úgy érezzük, hogy az új dalok mellett most egy kicsit vizuálisan is sikerült egy következő szintre lépni, és ha valaki megnézi az eddigi munkásságunkat, láthatja, hogy erre eddig is külön hangsúlyt fektettünk. Szeretnénk, ha a dalainkat erős képi világgal tudnánk támogatni, ez most valamilyen szinten sikerült is. Ezért is örülünk a sok támogató visszajelzésnek, ez is mutatja, hogy jó az irány.

Mi a Speed of Light üzenete?

Jani: Arra hívja fel a figyelmet, milyen fontos az életünkben a kitartás. Mindenki álmodik valamiről, amit szeretne elérni vagy teljesíteni, de rengetegen vannak, akik túl könnyen feladják, vagy úgy érzik, hogy a kezdeti nehézségeken nem tudnak túllépni. Ebben segíthet, ha előre tudjuk, mit kell majd tennünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Így az egyes lépcsőfokokra koncentrálhatunk, és elkerülhetjük, hogy az esetleges sikertelen próbálkozásokat végleges kudarcnak könyveljük el. A dal maga, illetve a videoklipben megjelenő Tanka Barnabás is ezt a kitartást jelképezi. Mindenkiben ott az erő és a lehetőség, hogy valóra váltsa az álmait, a kérdés csak az, hogy mennyit vagyunk hajlandóak tenni érte.

Hogyan telik a nyaratok?

Gábor: Gyorsan és munkával teli! Valószínűleg aki nem ismer minket, el sem tudja képzelni, hogy mennyit dolgozunk a Benjamin Gabe-en. Szinte mindennaposak a próbák, stúdiózások és a megbeszélések.

Rómában is zenéltetek. Hogyan jött a külföldi felkérés?

Gábor: Sokszor kérdeznek minket arról, hogy miért angol nyelvűek a dalszövegek, illetve a zenekar körüli kommunikáció. Talán ez most egy megfelelő válasz a kérdésre. Többek között az angolnak és a modern világnak hála, néha a legváratlanabb helyekről érkeznek az üzenetek. Ez vezetett oda is, hogy a helyszín tulajdonosa meghívott minket első olaszországi koncertünkre. Úgy vettük észre, az olaszok nagyon szeretik ezt a típusú zenét, amit mi képviselünk, Bolognában már játszotta is a rádió a Speed of Light-ot.

A dal megjelenése kapcsán jeleztétek, hogy kislemezzel is jelentkeztek. Mikorra várhatjuk?

Gábor: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs még dátum a fejünkben, de egyelőre nem szeretnénk elkiabálni. Nagyon sokat dolgoztunk a kislemezen, és hiába vagyunk az utolsó simításoknál, bármi közbe jöhet. Annyit elárulhatunk, hogy a nyár végi időszakban már minden információ nyilvános lesz.

Mi vár rátok még az elkövetkező időszakban?

Gábor: A már említett EP befejezése és megjelenésének megtervezése, valamint sok-sok próba és szervezés. Az őszi időszakban szeretnénk újra színpadra állni, ennek a szervezése már zajlik, reméljük, mihamarabb pontos információkkal szolgálhatunk. Annyi azonban biztos, hogy a kislemez megjelenését egy újabb videoklip kíséri majd.

 

  

0 HOZZÁSZÓLÁS