HIRDETÉS

Rocklegenda a Felvidéken – Érkezik a Nazareth

hirek.sk 2018. március 06., 18:57
DUNASZERDAHELY, ÉRSEKÚJVÁR, ROZSNYÓ. Április 25-én, szerdán Dunaszerdahelyen kezdi szlovákiai koncert-turnéját a veterán skót hard rock zenekar, a Nazareth, amely ezt követően április 26-án Érsekújvárban, 27-én pedig Rozsnyón ad koncertet.

A Nazareth a skóciai Dunfermline-ban, 1968-ban alakult hard rock zenekar. Hazája, Nagy-Britannia, azon belül is Skócia első igazi rockbandája, legnagyobb legendája, már csak azért is, mert  karrierjük alatt idáig több mint 30 milliónyi lemezt adtak el világszerte.

Az alapító tagok, Dan McCafferty énekes, Pete Agnew basszusgitáros és Darrell Sweet dobos korábban egy Shadetts nevű együttesben játszott. A Nazareth nevet Manny Charlton gitáros csatlakozása után vették fel.

1975-ben robbantak be a köztudatba az akkor megjelent Hair Of The Dog lemezzel, melynek címadó dala a rádiók nagy kedvence lett, a szintén ezen a lemezen szereplő Love Hurts ballada-feldolgozásuk pedig a banda máig legismertebb slágere, mely hónapokig tanyázott a világ slágerlistáin.

Az énekes Dan McCafferty karcos, karakteres hangja, valamint a kemény, de egyben tiszta és könnyed gitárjáték emlékezetes karaktert adott a Nazareth zenéjének.

Az immár 50 éve dübörgő, többször kényszerű tagcserén átesett együttes folyamatosan, lendületesen és teltházak előtt koncertezik szerte a világon napjainkig.

A legendás együttesben az egykori alapítók közül ma is a zenekar frontembere és főnöke az immár 72 éves basszusgitáros, Pete Agnew. A jelenlegi szólógitáros, az 53 éves Jimmy Murrison 1994 óta, a dobokon játszó 47 éves Lee Agnew – a basszusgitáros Pete fia – pedig 1999-től, Darrell Sweet halála óta aktív tag. Dan McCafferty a karakteres, füstös hangú énekes tüdőelégtelensége miatt 2013-ban kényszerült távozásra. Jelenleg, 2015 óta az 56 éves Carl Sentance  a csapat remekül beváló új énekese.

Az együttes napjainkban is roppant sikeresen működik, és időről időre kitűnik egy-egy remek albummal vagy dallal: 1981-ben a Holiday című szerzeményükből lett sláger, ’93-ban pedig azzal kerültek reflektorfénybe, hogy a Guns N’ Roses is feldolgozta a Hair of the Dogot. Ezt követően a Guns énekese, Axl Rose – a Nazareth rajongója – megkérte az együttest, hogy játszanak az esküvőjén, de a Nazareth visszautasította az ajánlatot.

A Nazareth szívóssága mindenesetre meghálálja magát, hiszen az együttes ma is szívesen látott vendég mindenütt a világon.

Jelenleg az immár 50. jubileumát ünneplő rocklegenda ismét új albumon dolgozik. 2018. április elején kezdik a világ-körüli turnéjukat, amelynek keretében a dunaszerdahelyi elóKONCERT iroda szervezésében április 25.-én Dunaszerdahelyen, 26-án Érsekújvárban, 27-én pedig Rozsnyón koncerteznek. Mindhárom sportcsarnokban a kapunyitás 18 óra, a kezdés 19 óra.

A belépők, ülő és álló jegyek egységes elővételi ára 24 euró. Az érdeklődők megvásárolhatják a jegyeket – amíg a készlet tart – a www.elokoncert.sk honlapon található jegyárusító helyszíneken, valamint a Ticketportal hálózatában.

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS