2023. október 30., 19:46

Rimaszombati gálán derül ki, melyik lett az év magyarnótája

Egy rimaszombati gálán, a Dankó Rádió november 23-ai klubrendezvényén jelentik be az év magyarnótáját.

magyarnóta
Fotó: Dankó Rádió

Az elsőkörös szavazás határideje kedd éjfél, azt követően a harminc legtöbb voksot kapott magyarnóta kerül a második fordulóba, amely november 7-től 17-ig tart - mondta Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

Mint elhangzott, a Dankó Rádió, a magyar zene rádiója hallgatóival közösen keresi az év magyarnótáját, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval. "Az anyaországban és a határon túl élő magyarok figyelmét egyaránt fel akarjuk hívni erre a dallamkincsre, amelynek közösség-összetartó ereje van" - mondta.

Nádas György humorista, a Dankó Rádió műsorvezetője arról beszélt a műsorban, hogy kedvenc magyarnótái közé tartozik a Nád a házam teteje, az Eger városa, papok városa, valamint a Kék nefelejcs.
"Gyönyörűek a magyarnóták, olyanok, mint a magyar népdalok, de a városi embereket is elérik. Nem is igazán felnőtt férfi az, akinek nincs nótája. Úgy érzem, napjainkban ismét rangja van a magyarnótának" - fogalmazott Nádas György.
Eredics Gábor elmondta, hogy az első körben (október 31. éjfélig) bármelyik magyarnótára lehet szavazni a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailben, SMS-ben, vagy az MTVA címére, a Dankó Rádió szerkesztőségének küldött levélben.
"Hallgatóinknak segítünk a nótakeresésben, műsorainkkal impulzust adunk ehhez számukra. Öröm látni, milyen sok szavazat érkezik" - tette hozzá a csatornaigazgató.
A november 23-i rimaszombati gálán Nádas György is nótázni fog, a szavazás első néhány helyezett nótáját Budai Beatrix előadásában hallhatja a közönség.
A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki: több Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén.
A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása.
További részletek a Dankó Rádió Facebook-oldalán, valamint a Dankó médiaklikk-felületén találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.