2022. február 27., 14:28

Phoenix RT: Célunk, hogy bekerüljünk a köztudatba

A csallóközi Phoenix RT zenekar már másodszor jutott be a magyarországi DAL elnevezésű tehetségkutató versenybe, és idén a harmadik válogatón szerepeltek. A továbbjutás ugyan elmaradt, de rengeteg tapasztalattal gazdagodott a háromtagú zenekar. Az élményekről és a Levegőt! című dalukról Győrög Mártonnal beszélgettünk.

Phoenixrt
Fotó: wildungphoto

Mikor döntöttétek el, hogy újra belevágtok és ismét jelentkeztek a DAL című műsorba?

Igazából a jelentkezési határidő napján. Idén csak egy dalunk jelent meg, a Levegőt!, amit eredetileg több énekessel rögzítettünk, viszont készült egy olyan verzió is, amelyen Tomi, a frontemberünk énekel egyedül, szóval ezt küldtük be pár órával a határidő lejárta előtt.

Volt különbség a tavalyi és az idei verseny között?

A legszámottevőbb különbség az volt, hogy idén a teljes zenekar élőben játszhatott, tavaly csak az énekesek énekeltek élőben. Ez egyszerre volt jó és megterhelő, hiszen mint rockzenekar, mindig élőben zenélünk, viszont ezt a dalt most játszottuk először közönség előtt, szóval rengeteget kellett előtte próbálnunk. Továbbá arról is gondoskodnunk kellett, hogy úgy szóljon a dalunk a tévében is, ahogy azt elképzeltük. Örültem is, amikor Egri Péter megdicsérte a gitárhangzásaim!

Milyen tapasztalatokat adhat ez a „kaland” a zenekaroknak?

Őszintén kívánom minden zenekarnak, hogy próbálja ki, nagyon nagy élmény! Profi közegben, profi stábbal dolgozni nagyon jó, ellenben profi hozzáállást vártak el tőlünk is mind a próbákon, mind az élő adásban. Ez időnként elég stresszes tud lenni. Idén egyébként annyira nem bíztam az élő adásba való bejutásban, mint tavaly, szóval eléggé meglepett, amikor kiderült: sikerült. Nyilván nagy megtiszteltetés, hogy a több mint 400 dal közül a miénk ismét bejutott a legjobb 40 közé, viszont nagyon szeretjük az ezzel járó pörgést, interjúkat, próbákat. Ilyenkor az adás hetén felköltözünk Budapestre, és csinálunk egy csapatépítést a sok feladat köré.

Phoenixrt
Fotó:  wildungphoto

Mesélj az idei dalotokról!

Tavaly a Jelzőfény című számunkkal indultunk, ami egy modern metál dal, míg az idei, a Levegőt! jóval poposabb, csúnyán mondva „rádiósabb” dal. Az élő adásban mondjuk Wolf Kati megjegyezte, hogy nála ez már rockdal, de a mi repertoárunkban ez a laza, popos dalok között van.

A zenei tapasztalatok mellett milyen plusz élményekkel gazdagodtatok?

Úgy érzem, hogy idén is rengeteg új rajongót szereztünk, nagyon sok volt a pozitív visszajelzés, ez talán a legnagyobb nyeremény a számunkra. Célunk ugyanis változatlan: minél több emberhez eljuttatni a zenénket, s ez úgy néz ki, sikerült is. Talán ez a legnagyobb „hozzáadott értéke” egy tévés szereplésnek, hogy bekerül a zenekar a köztudatba.

Mivel folytatjátok? Mivel készültök a rajongóknak?

Február 27-én jövünk egy új videóklippel az Elkéstél című dalunkhoz, amelyet ismét az Epix stúdióval forgattunk. Érdemes lesz megnézni, egy nagyon hosszú és fárasztó forgatás terméke ez a klip, viszont a végeredmény magáért beszél. Továbbá tavasszal végre jönnek a kon-certek is, március 12-én kezdődik a turné a Nova Prospect és a Salvus zenekarok társaságában, valamint az elmaradt Rockkarácsonyt is pótoljuk április 29-én Somorján a Rómeó Vérzik és Anima zenekarokkal.    

Megjelent a Magyar7 2022/8.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.