2020. július 4., 18:33

Októberben rendezik a XXI. Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenyét

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya 2020. október 10–11-én rendezi meg a XXI. Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenyét, aminek zenei kíséretét ezúttal is a dunamocsi Mezei Zsolt és zenekara biztosítja.

Őszirózsa
Fotó: csemadok.sk
A nótaénekesek versenyébe 2020. szeptember 13-ig azok jelentkezését várjuk, akik betöltötték 16. életévüket, felső korhatár nincs. A versenybe 2 magyar nótával – hallgató, csárdás – lehet jelentkezni írásban név, elérhetőség (pontos lakcím, e-mail, telefonszám), valamint a nóták címének és hangnemének feltüntetésével a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányánál”

– olvasható az énekkultúra fejlesztését, valamint a tehetségek felkarolását szorgalmazó, egyben jó szórakozási lehetőséget teremtő megmérettetés hirdetményében.

A jelentkezési lapok letölthetőek a Csemadok honlapjáról ide kattintva. A kitöltött nyomtatványokat a csemadokntv@gmail.com e-mail címre, vagy a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának címére (Oblastný výbor Csemadoku, 991 28 Vinica, Nekyjská 397/27) kérik eljuttatni. Az e-mail tárgyába és a borítékra tüntessék fel a jeligét: ŐSZIRÓZSA.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást kérhetnek a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának telefonszámán: 0907856296.

Az Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenyét a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya azzal a céllal hívta életre 2000-ben, hogy tájainkon is megőrizze a magyar nótaéneklés évszázados hagyományait, s népszerűsítse a műfajt. „A rendezvény egy olyan műfaj megőrzését és népszerűsítését vállalta fel, amely az utóbbi években mellékvágányra szorult. A helyzetet tovább rontja, hogy nagyon sok zenekar időközben megszűnt, tagjai kiöregedtek vagy más műfajra álltak át, mert szűkültek a fellépési lehetőségeik” – fogalmazta meg a Nagykürtösi Területi Választmány elnöke, Balogh Gábor.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.