2021. október 8., 10:20

Október 16-án adják át a Harmónia-díjat Komáromban

Igazán nívós, a szlovákiai magyar zenei élet szempontjából jelentős ranggal bíró gálaesttel készül a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, amely 2018 óta látja el a házigazda szerepét a Harmónia-díj megszervezésében és lebonyolításában. 

 

harmónia díj
Fotó: EBVMK

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben azt írják, bár a körülmények, a járvány diktálta feltételek folyamatosan "újabb és újabb kihívások elé állítanak bennünket, úgy döntöttünk, hogy az idén is megszervezzük a szlovákiai magyar zenei élet legrangosabb seregszemléjét." Az ünnepi gálaest moderátoraként Csenger Ferenc rádiós- és televíziós műsorvezető köszönti a közönséget, majd a házigazda város nevében Keszegh Béla polgármester szól, de a VMK és a kuratórium nevében Lakatos Róbert intézményigazgató és főszervező is megosztja a kulisszatitkok egy részét a zenét ünneplő közösséggel. 

A Harmónia-díj idén a jubileumi, tízedik évfolyamába lépett.  Az idei díjátadóra is az Egressy Béni Városi Művelődési Központban kerül sor október 16-án, este 19.00-kor.

A díjra ezúttal három előadóművészt, zenei formációt jelölt a kuratórium. Az viszont csak aznap este dől el, ki lesz a díj birtokosa. A Harmónia-díjra a Jóvilágvan zenekar, Becse Szabó Ilona és Derzsi György pályázik nagy eséllyel. A jelöltekről Letrich Richárd készített kisfilmeket – a vetítéssel egybekötött zenés gálaest nagyszerű kísérőprogrammal számít a közönség figyelmére: újra muzsikál a Farkas Árpád Trió, azaz a tavalyi díjazott és csapata, de tapsolhat a közönség a Beliczay Vonósnégyesnek és az Estendon zenekarnak is. Sárközi Pál és zenekara a komáromi deszkákon muzsikál és Komáromban üdvözölhetjük méltán hírneves Lukács Miklós & Balogh Kálmán cimbalomduót is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.