2021. június 9., 07:42

New York a Central Parkban nagyszabású koncerttel ünnepli az "újjászületést"

Hatvanezer résztvevővel nagyszabású koncertet tervez New York a Central Parkban a város pandémia utáni "újjászületésének" megünneplésére.

New York- Central Park
Fotó: pixabay.com

A fellépők névsora még nem ismert, de Bill de Blasio főpolgármester szerint az óriáskoncert "egy csodálatos, emlékezetes, életre szóló fénypontja lesz" az újranyitást ünneplő egyhetes rendezvénysorozatnak.

A koncert pontos időpontját sem közölték még, de a The New York Times úgy értesült, hogy a hangversenyt augusztus 21-én tartják a park Nagypázsitján.
A lap azt is tudni véli, hogy a közönséget két részre, beoltottakra és beoltatlanokra osztják, és a jegyek 70 százalékát a beoltottaknak tartják fenn.

A minőségre garanciát látszik nyújtani, hogy a főpolgármester a szervezéssel Clive Davis 89 éves zenei producert bízta meg, aki korábban olyan nagy sztárokkal dolgozott, mint Janis Joplin, Bruce Springsteen vagy Whitney Houston.

Davis azt mondta a The New York Times-nak, hogy nyolc nagy sztár részvételével számol, a háromórás koncertet televíziók is közvetítik világszerte, a jegyek többségét pedig ingyenesen osztják szét a New York-iak között.

A Central Park szívében, a Nagypázsiton már több legendás nagykoncertet tartottak, köztük Simon és Garfunkel 1981-es koncertjét és a Global Citizen 2019-es fesztiválját, amelyen 60 ezren vettek részt.

New York városában a felnőtt lakosság már több mint 63 százaléka megkapta legalább az első védőoltást, és Andrew Cuomo, New York állam kormányzója hétfőn azt közölte, hogy a 70 százalékos beoltottság elérésekor feloldják a még meglévő járványügyi korlátozások többségét is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.