Nemes „Kölyök” Gábor a Völgyben

2019. július 26., 14:53
Kaszmán Zoltán

A 29. Művészetek Völgyének a veszprémi születésű, de Pécsett élő Nemes „Kölyök” Gábor is vendége volt; július 24-én a Petendi Pajtában mutatkozott be.

Kölyök
Fotó: Kölyök

A muzsikus berkekben egyre ismertebbé váló klasszikus-fingerstyle gitárművész 2017-ben az Élő-Zene veszprémi tehetségkutató versenyen tűnt fel; a legjobb zenésznek járó díjat zsebelte be, majd a Fülesbagoly Tehetségkutató 151 indulója közül is ő került ki győztesen. Ennek egyik hozadéka lett a 2017 októberében megjelent, a SuperSize Recording stúdióban készült, három számot tartalmazó kislemeze, ami az Aranykapu címet kapta.

A klasszikus gitárművészi diplomával rendelkező zenész a Hangszeresek Országos Szövetsége által megszervezett Öröm a Zene elnevezésű két évvel ezelőtti tehetségkutatóban is maradandót alkotott.

A teljes mértékben egyedi, etnofolk elemeket tartalmazó, beatboxszal és didgeridoo-val, s természetesen az elmaradhatatlan loop-pedál virtuóz használatával színesített produkciójával az év felfedezettje díját érdemelte ki.

Ebből az utánozhatatlan, egyszemélyes és élő Kölyök-showból kaptak ízelítőt a Művészetek Völgye vigántpetendi pajtájához ellátogatók is, akik nem csupán a bemutatkozó EP-n szereplő dalokat (Aranykapu; Bakfitty; Ami jön, az lesz – Mahala) hallhatták, hanem például a 30Y dobosával, Zazával, azaz Beck Lászlóval közösen írt A MAG című szerzeményt is.

„Szerintem azért tud erős lenni a produkcióm, mert amikor egyszerre szólal meg több hangszer, és csak én állok a színpadon, az meghökkenti az embereket. A hangzásvilág pedig nem egy megszokott egyszemélyes zenekaré. Be kell vallanom, hogy ez azért nagyfokú koncentrációt és zeneileg is nagy kihívást jelent számomra” – fogalmazta meg még a fellépés előtt a magyar népzene dallamait új köntösben bemutató Kölyök, akinek egyszemélyes formációját remélhetőleg a felvidéki közönség is mihamarább megismeri…

Kövesse facebook oldalunkat is!