2023. július 18., 19:04

Nem léphet fel a gízai piramisok alatt Travis Scott, mert az az egyiptomi hagyományokat sértené

Az egyiptomi zenészek szakszervezete kedden megakadályozta, hogy Travis Scott amerikai rapper július 28-án a gízai piramisoknál lépjen fel.

Travis Scott, rapper
Archív felvétel
Fotó: wikimedia.org

A zenészszervezet, amely az országban bármilyen koncertet és zenei közvetítést ellenőrizhet, a tervezett előadást azzal az indoklással hiúsította meg, hogy

Scott fellépése „sérti az egyiptomi hagyományokat”.

A Kairóhoz közel magasodó piramisok lábánál rendszeresen rendeznek popzenei koncerteket, 2021-ben például az amerikai Black Eyed Peas lépett fel ott.

Az egyiptomi zenészszervezet hosszú ideje hadakozik az egyiptomi urbánus zenével, különösen a rappel, de csak ritkán akadályoz meg koncerteket.

Emellett Egyiptomban a történelem „átírásának” tekintik, hogy egyes afroamerikai mozgalmak az ősi fáraókhoz való kulturális kötődésre hivatkoznak.

A szervezet keddi közleményében hangsúlyozta, hogy

a közösségi médián olyan információkat talált Travis Scottról, amelyek általa végzett furcsa rituálékra utalnak, és ezek ellentétesek az egyiptomi hagyományokkal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.