2022. március 3., 18:27

Ne legyen csata! - VIDEÓVAL

A felvidéki Flash Back együttes neve az ezredfordulón volt népszerű, sőt, kimondhatjuk, sikeres csapatról volt szó. A magyarországi TV2-be, rengeteg fesztiválra és népszerű műsorokba kaptak meghívást. Mindennek internetes nyomai azonban nincsenek, hiszen akkor még nem képezte életünk részét az online világ.

Az együttes frontembere, Viola László szerint amiatt lehettek ennyire sikeresek, mert meg volt bennük a kellő önbizalom és ihlet ahhoz, hogy természetes módon közvetítsék érzéseiket és gondolataikat saját dalok formájában a közönség felé. Az őszinteség a kulcsszó.

A Ne legyen csata! című daluk 1996-ban született, aktualitása azonban elvitathatatlan. Sajnos mindig vannak háborúk a világban, de ha testközelbe ér, mégis másként hat ránk.

A dalt visszahallgatva a szöveg- és dalszerző Viola László ma is minden gondolattal egyet tud érteni. A mai konfliktusra is átírható. A dal különlegessége, hogy nem csupán sajnálkozik a történtek felett, de megoldást is kínál. A szavak erejében látja azt: ,,Minden szó legyen szép!’’ – hangzik a dalban, aminek üzenete, hogy a béke atomjai a szavakba vannak ágyazva. Mindig a szavak sebesítenek először és a szociális média megjelenésével nagymértékben elszabadult és elkorcsosult a szóhasználat. Könnyebben bántjuk egymást.

Az elmúlt két nehéz év hozadéka talán az lehet az együttes számára, hogy újra stúdióba ültek és a nehéz helyzetek múzsája homlokon csókolta Viola Lászlót, aki olyan dalokat ígér, amikben mindenki megtalálhatja a saját üzenetét.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.