2021. április 14., 15:03

Mick Jagger dalt írt az angliai lezárások feloldásáról

Mick Jagger egy új számmal ünnepli az angliai vesztegzár végét. Az Eazy Sleazy című, kedden megjelent pandémiás rockhimnuszban arról énekel, hogyan viselte a karanténidőszakot.

Fotó: www.rollingstone.com

A Rolling Stones frontembere néhány hete írta az új számot, amelyen a Foo Fighters énekesével és gitárosával, Dave Grohllal dolgozott együtt, aki Los Angelesből szállt be a munkába.

Jagger meg is köszönte neki, hogy gitárosként és dobosként is közreműködött. "Öröm volt a közös munka. Remélem, mindenkinek tetszik majd az Eazy Sleazy" - nyilatkozta Mick Jagger.

A nóta a lezárás alatt született. A 77 éves rocksztár szatirikus hangvételű dala arról szól, hogy végre kiléphetett a karanténból, ahol a túl sok tévézés már "lobotomizálta" az agyát, és ez a szabadulás optimizmussal tölti el. A refrén pedig azt ígéri, hogy "megszökünk a börtönfalak közül" és "a földi élvezetek édenkertjébe jutunk". Jagger szerint nagyon is szükséges, hogy az emberek optimizmussal jöjjenek ki a lezárásból, s a koronavírus-járvány csak egy rossz emlék maradjon, amit mindenki igyekszik majd elfelejteni.

Grohl bevallotta, hogy a Jaggerrel való közös munkával és felvétellel egy régi álma vált valóra. "Pedig már éppen azt gondoltam, hogy az élet nem lehet őrültebb, de az biztos, hogy ez lesz a nyár slágere" - mondta.

Három hónapos lezárás után hétfőn Nagy-Britanniában kinyitottak a boltok és a vendéglátóhelyek is kiszolgálhatták teraszaikon a vendégeket. Az országban kimagasló az oltottsági arány, a lakosság közel 50 százaléka kapta meg legalább az első adag vakcinát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.