2020. december 11., 10:39

Merre induljak el? – ZENÉVEL

Egy régi-új albummal jelentkezett Bacsó Mátyás, felvidéki származású zongoristaénekes, zeneszerző. A „Merre induljak el?” című EP még 2004-ben készült. Ez az év Bacsó Mátyás számára a kiugrást jelentette, hiszen megnyerte a 2004-es Gútai Líra tehetségkutató versenyt, és a közönségdíjat is neki ítélték oda. Ezután vált szélesebb körben ismertté régiónkban falunapok, fesztiválok, koncertek és másrendezvények rendszeres szereplőjeként.

Galéria
+3 kép a galériában

Ahogy a cím is utal rá, ez az album az előadó útkereséséről szól. Az összes dal zenéjét Mátyás szerezte, és két szövegíró is segített abban, hogy a dalok végleges formát ölthessenek. A „Vidám utaimon” című dal Szalay Gábor versére született. A „Bennem ég a tűz” című dal szövegét pedig Elek Sándorral közösen írták. Érdekesség ezzel a dallal kapcsolatban, hogy Szigeti Dezső disco stílusban remixelte. Ez a változat is megtalálható az albumon.

Kellett egy kis bátorság ahhoz, hogy ezt a 2004-es demo albumot eredeti formájában megjelentessem. Most már sok mindent másképp csinálnék, néhány zenei megoldáson csak mosolygok”

– mondta albumáról Mátyás, aki sokat gondolkodott azon, mitévő legyen, ennyi év után megjelentesse-e ezt a munkát.

„Ezek a dalok s ez a hangszerelés őszinte mutatói annak, aki voltam a 2000-es évek elején. Most azonban már másként írok és hangszerelek.”

„Akkortájt sajnos nem volt lehetőségem arra, hogy ezt kiadjam. Annak ellenére, hogy nagyon korlátozott körülmények között dolgoztunk Szigeti Dezsővel, aki az albumot lekeverte és masteringolta, úgy érzem, ez a munka abszolút vállalható. Igazából nem szerettem volna olyan szinten visszatérni ezekhez a dalokhoz, hogy újra hangszereljem és felvegyem őket. Az ok egyszerű: több tucatnyi dalom vár arra, hogy leporoljam, felvegyem, megjelentessem őket”– tette hozzá.

Bacsó Mátyás termékeny szerző, új dalokat, szerzeményeket ír. Csak idén tavasszal 30 új zongoradarabot írt, melyeket jövőre szeretne megjelentetni egy dupla albumon ‘April In My Mind’címmel.

Ez a demo EP viszont készen hevert évekig a fiókom mélyén. Annak idején sokan megszerették, elsősorban a ‘Bennem ég a tűz’ című dalomat, ezt sokat játszottuk. Sikere volt. Úgy érzem, hogy nekik is és magamnak is tartozom annyival, hogy a 16 éves adósságot törlesztve ezt az albumot most mindenki számára elérhetővé tegyem.”
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.