Megjelent a gazdag angolok listája

2011. május 6., 07:09
LONDON. A válságnak vége, sőt a brit zeneiparban nem is volt. Feltűnően sok szupergazdag van a muzsikusok között, de a leggazdagabbak a zeneiparban tevékenykednek: producerek vagy a zeneműkiadásban dolgoznak.

Sir Paul McCartney, a 68 éves ex-Beatle vagyona a Rich List 2011 szerint jelenleg 495 millió font a tavaly kimutatott 475 millió font után. Sir Paul e vagyona is azonban eltörpül a brit zeneműkiadás leggazdagabb mágnásáé, Clive Calderé mellett. Calder, a Zomba Records volt tulajdonosa 1,3 milliárd fonttal a zeneipari szupergazdagok idei listájának élén áll. Õt követi Lord Lloyd-Webber, a világhírű musicalszerző, aki 680 millió fonttal szerepel a Rich List 2011-en. Nem sokkal lemaradva, 675 millió fontos becsült vagyonnal Sir Cameron Mackintosh zenei producer a harmadik helyre került.

Nagyot javult Simon Cowell anyagi helyzete. A világhírű brit producer és tehetségkutató - akinek a rajongók egyebek mellett a skót énekes szenzáció, Susan Boyle, vagyis "SuBo" felfedezését is köszönhetik - a The Sunday Times becslése szerint 200 millió fontot tudhat bankszámláján a tavalyi vagyonlistán kimutatott 165 millió font helyett.

Utána szoros versenyben a brit rock nagy veteránjai következnek. A 64 esztendős Sir Elton John vagyona az idei Rich List szerint 195 millió fontra gyarapodott a tavalyi 185 millió fontról. A 67. évében járó Sir Mick Jagger vagyonát a lista összeállítói - csakúgy, mint tavaly - 190 millió fontra taksálják, őt az 59 éves Sting követi a sorban 180 millió, majd a 67 esztendős Keith Richards 175 millió fonttal.

A brit komoly- és könnyűzene ifjú feltörekvő korosztályának is jól ment az elmúlt évben, főleg a hölgyeknek. Az ő idei listájukat Katherine Jenkins vezeti 13 millió fonttal. Utána Cheryl Cole, Leona Lewis és Katie Melua (12 millió font), Joss Stone (9 millió font), Charlotte Church, Craig David (8 millió font), majd Adele, Lily Allen, Natasha Bedingfield, Duffy és Amy Winehouse jön egyaránt 6 millió fontos becsült vagyonnal.

Kövesse facebook oldalunkat is!