Megjelent a Benjamin Gabe első magyar nyelvű dala

2020. március 17., 13:40
Patócs Diana

A dunaszerdahelyi Benjamin Gabe zenekar számos angol nyelvű dal után, ezúttal egy magyar nyelvű dallal örvendeztette meg a rajongóit, amely a Mikor lett vége? címet viseli. A zenekar tagjai már egy ideje fontolgatták, hogy előrukkolnak egy magyar dallal, hiszen a hazai rajongók közül már többen jelezték, hogy lenne rá igény.

A Felvidék sok tehetséges zenésszel büszkélkedhet, ám közülük kevesen mondhatják el, hogy számos külföldi fellépést tudhatnak már maguk mögött. A dunaszerdahelyi Benjamin Gabe nevű zenekar főként alternatív rockzenét játszik, és azért kezdett el kizárólag angol nyelvű dalokat megjelentetni, mert a nemzetközi zenei piacon szeretett volna érvényesülni.

Az, hogy a zenekar tagjai jó úton járnak, mi sem bizonyítja jobban, hogy már kétszer zenélhettek a legendás londoni The Dublin Castle színpadán, emellett egy detroiti lemezkiadóval is kapcsolatban állnak. A nemzetközi sikerek ellenére fontosnak tartották, hogy a magyar rajongóknak is kedveskedjenek egy magyar nyelvű dallal.

Körülbelül egy-másfél évvel ezelőtt írhattam meg a zenét és a dallamot. Az idő múlásával írtam hozzá egy angol szöveget és egyre csak ismétlődött egy dallam, amely nagyon magával ragadott. Ez lett végül a dal refrénje. Ezután elkezdtem gondolkodni azon, hogy mivel már sokan kértek tőlünk magyar nyelvű dalt, a rajongók régi kérésének teszünk eleget azzal, ha végre magyarul jelenik meg egy dalunk. El kell ismernünk, hogy a legtöbb ember, aki ismer minket magyar anyanyelvű”

- nyilatkozott a dalról Madari Gábor, a zenekar frontembere.

Az új szerzemény elsőre egy fájdalmas szerelmi dalra enged következtetni, ám Gerő János, a zenekar gitárosa kifejtette, hogy számtalan szituációra ki lehet vetíteni a dal mondanivalóját, és mindenki, aki az élete során megtapasztalta az elmúlás olykor fájdalmas, ám elkerülhetetlen élményét, megtalálhatja benne a saját történetét.