Megint lenyúltak egy dalt az Omegától

hirek.sk 2018. január 10., 14:10
BUDAPEST. Újabb zeneszámot nyúltak le az Omegától, most azonban nem egy zenész használta fel egyik remekművüket, hanem egy amerikai sorozat főcímzenéjében ismertek rá egyik régi dalukra. A nem is olyan régi Kanye West-afférhoz hasonlóan itt sem értesítette senki a szerzőket. Ráadásul itt nem is csak egy részletet használtak fel, hanem hangról hangra a teljes dalt.

Az első eset már közismert: Kanye West amerikai rapper 2013-ban, a New Slaves című dalában engedély nélkül felhasználta a Gyöngyhajú lányt. Most pedig a Future Man című sorozat főcímzenéjében csendül fel egy ismerős Omega szám, méghozzá az „Addig élj!” angol változata.

A sorozat egyik producere és egyik rendezője a 40 éves szűz és még sok más vígjáték sztárja, Seth Rogen, főszereplője pedig az Éhezők viadalával világhírnevet szerzett Josh Hutcherson.

Az Omega tagjai vegyes érzelmekkel fogadták a hírt: egyszerre bosszúsak és büszkék, hogy ismét lenyúlták egy számukat.

„A nyáron hívták fel a figyelmemet, egy rajongó szólt, hogy az Omega dala az egyik legmenőbb amerikai sorozat főcímzenéjében hallható” – meséli a Borsnak Kóbor János. „Na­gyon meglepődtem, bár a Gyöngyhajú lány korábbi esete után már nem is annyira. Letöltöttem a film előzetesét, és tényleg az Addig élj! azaz, a 'Live as long as' ment alatta” – folytatta a zenész, aki azt is elmondta, ezzel csak most tudnak foglalkozni, a Volt egyszer egy Vadkelet turné ugyanis elvette az idejüket.

Az Addig élj! című dal az Omega 1975-ös Omega 6: Nem tudom a neved című lemezének első oldalán jelent meg először. A zenéjét Molnár György gitáros írta, míg a szövegét az énekes, Kóbor János.

A zenekar tagjai nem szeretnék szó nélkül hagyni a történteket, ugyanakkor komoly jogi vitákba sem bonyolódnának az ügy miatt. Éppen ezért felkértek egy Amerikában élő zenei szakembert, hogy derítse ki a részleteket.

„Igazából nem tekintjük lopásnak, inkább büszkék vagyunk, hogy sikeresek a dalaink külföldön. Most még inkább aktuális lesz egy amerikai turné. Régóta hívnak minket, de eddig nem vállaltuk. Most már igen” – jegyezte meg a Borsnak Kóbor. "Az Omegának négy lemeze jelent meg egyébként angolul, így előfordulhat ilyesmi. A legutóbbi, a Volt egyszer egy Vadkelet is, egy dal kivételével angolul szól. De ilyen esetben mindig tájékoztatni kell a szerzőket"- tette hozzá.

Forrás: borsonline.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS