Meghalt Payer András

2011. április 1., 17:12
BUDAPEST. Hosszú, súlyos betegség után életének 70. évében csütörtök hajnalban elhunyt Payer András, a magyar könnyűzenei élet egykor körülrajongott kedvence.

 Payer Öcsi, ahogy becézték, vagány volt, jóképű és kedves. A vidám vagy érzelmes hangulatú dalait olyan lendülettel és olyan lélekkel adta elő, hogy hallgatói, kiváltképpen a nők, a teljes odaadás élményével hallgatták a bársonyos hangját.

„Utoljára pár hete beszéltünk, a Fradi-meccsre hívtam. Sokszor szurkoltunk együtt, de még rossz idő volt, és Zsámbékról nem jött be. Nem panaszkodott, sőt büszkén mondta, hogy meggyógyult a leukémiából. Úgy hallottam, nem is ez okozta a tragédiát. Nagyon sajnálom Öcsit, megint elment egy jó srác közülünk“, szomorkodott Koós János a Blikknek.
A magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja volt, sztár, allűrük nélkül. A hatvanas-hetvenes évek vitték a csúcsra, számos dalának hatalmas tábora volt, s máig megmaradt az emlékezetben több olyan kedvenc, mint az Ó, egy Alfa Romeo, a Gedeon bácsi, vagy a Nem születtem grófnak. Dalait a legnagyobb nevek és legnevesebb együttesek szólaltatták meg.

Kövesse facebook oldalunkat is!