Meghalt Chris Cornell, a Soundgarden énekese

hirek.sk 2017. május 18., 11:18
DETROIT. Elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Az amerikai rocksztárt szerdán éjjel Detroitban 52 éves korában érte a halál.

Az énekes éppen turnén volt a Soundgardennel, amikor hirtelen és váratlanul elhunyt - közölte képviselője, Brian Bumbery. Mint hozzátette, Cornell családja, amelyet sokkolt a hír, minden segítséget megad az orvosi vizsgálathoz, hogy mielőbb kiderüljön, mi okozta a zenész halálát. 

Később kiderült, hogy Chris Cornell öngyilkos lett. Az énekes nyaka körül egy szíjat találtak, és a halottkém még csütörtökön megállapította, hogy Cornell felakasztotta magát.

A Seattle-ből indult Soundgarden énekeseként, dalszerzőjeként, gitárosaként Chris Cornell a kilencvenes évek grunge rock mozgalmának egyik kiépítője volt. A csapat, amelyet sokáig a Nirvana egyik vetélytársaként emlegettek, hat stúdióalbumot készített 1988 és 2012 között, a Black Hole Sun című dalukhoz készült klip 1994-ben az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a Music Televisionön.   

Ez a dal 1995-ben Grammy-díjat nyert a legjobb hard rock előadás kategóriában, és szintén elnyerte a rangos elismerést a Spoonman című felvétel ugyanebben az évben mint a legjobb metál előadás. Chris Cornell másik csapatával, az Audioslave-vel három lemezt készített.  

Cornell számos projektje mellett szólóban is nagyon aktív volt, 2015-ben jelentette meg Higher Truth című ötödik szólóalbumát.  Karrierjében a filmzenék is fontos szerepet játszottak. Többek között ő volt az első amerikai férfi, aki egy James Bond-film főcímdalát énekelte: ez volt a You Know My Name, amely a Casino Royale-hoz készült.

Érdekelte a filantrópia, a Chris and Vicky Cornell Alapítványon keresztül támogatta az otthontalan, szegény, elhanyagolt és erőszak által fenyegetett gyerekeket.

Chris Cornell folyamatosan koncertezett, pénteken az ohiói Rock On The Range fesztiválon lépett volna fel. 

Forrás: MTI, Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS