2018. június 15., 15:22

Mátyusföldi juniális és éjszaka a Vermes-villában

Ahogy közeledik a nyár, úgy szaporodnak a hétvégi családi programok is Felvidék-szerte. Ezúttal két rendezvényt ajánlunk kultúraszerető olvasóink figyelmébe.

Mátyusföldi juniális és éjszaka a Vermes-villában
Médialapozó

Vasárnap, június 17-én kerül sor Galántán, a Csemadok ház udvarán a Művészeti Együttesek Nemzetközi Találkozójára, a Mátyusföldi Juniálisra. A program délután 14.00 órakor kezdődik.

A színes műsorban fellép az erdélyi Széki néptánccsoport, a vajdasági Doroszlói Táncosok és fúvós zenekar s Magyarországról az Ugodi Népdalkör. A hazai szereplők közül a látogatók meghallgathatják a diószegi és a jókai citerazenekarok produkcióját, de színpadra lépnek a felsőszeli énekesek és a kismácsédi Gyékényes Néptánccsoport, valamint a nagyfödémesi énekesek, a tallósi táncosok és még sokan mások.

A legkisebbeket aszfaltfestés, rajzverseny, kézműveskedés várja, de lesz gulyásfőzés is, ami inkább a felnőttek ízlelőbimbóira lehet jótékony hatással. A belépődíjmentes családi juniálist a Csemadok Galántai Területi Választmánya azzal a céllal szervezi, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak, találjanak kedvükre való elfoglaltságot.

A múzeumok éjszakáján, június 22-én, pénteken két koncert és kiállítás várja azokat a dunaszerdahelyieket, akik felkeresik a Vermes-villát, ahol a Kortárs Magyar Galéria működik. Este 19:00 órától az Arte Diversa Ensemble (SK) lép fel, majd 21.00 órától a Black Frogs Rockabilly Band (HU) ad koncertet.

Az este folyamán ingyenesen látogatható a galéria aktuális kiállítása, illetve a „Történelmi képeslapok Dunaszerdahelyről” című tárlat. Szeretettel várják a Vermes-villába a zene és képzőművészet szerelmeseit egy hangulatos, mágikus éjszakára.

Mátyusföldi juniális és éjszaka a Vermes-villában
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.