2020. augusztus 20., 12:40

Már ismert a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle szakmai zsűrijének névsora

Mint az már korábbi felhívásunkból kiderült, a 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle helyszíne ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központ, a felvidéki elődöntő időpontja pedig 2020. szeptember 1., kedd. A megmérettetés 15 órától kezdődik.

Fesztivál
Illusztráció
Fotó: Archívum

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója a Hangfoglaló Program. A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot/szólistát a zsűri delegálja a 2020. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe.

A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek és azok a szemlére meghívást kapnak.

Ezúton jelentjük be, hogy a jelentkezési határidőt egy héttel meghosszabbítottuk, azaz 2020. augusztus 27., este 8 óráig várjuk a nevezéseket!

Jelentkezési díj nincs. Eelektronikus jelentkezés: itt.

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny. A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli.

 

A zsűri tagjai:

• Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja

• Temesi Berci session zenész, dalszerző, zenei rendező, producer, zenekarvezető, basszusgitár instruktor, workshop előadó, a Hangfoglaló Program delegáltja, a zsűri elnöke

• Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője

• Solymosi Kata zenész, a SoundCam Productions stúdió munkatársa és a #fridaysession projekt koordinátora

• Józsa Örs zenész, a SoundCam Productions stúdió tulajdonosa és a #fridaysession projekt hangmérnöke

• Szabó Ádám „Gila” zenész, zeneszerző, a Gila Studio tulajdonosa

• Csenger Ferenc műsorvezető, a Pátria Rádió vezető szerkesztője

• Czibula Csaba zenész, a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének elnöke, a ma7.sk médiacsalád audiovizuális tartalmának vezető szerkesztője

Annyit elárulhatunk, hogy egyik zsűritag sem jön üres kézzel, tehát igazán megéri jelentkezni. A 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére nevezhetnek szlovákiai lakhelyű, magukat szlovákiai magyarnak valló szólisták, ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése.

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll a rendelkezésére.

Kizárólag élő produkciókat várunk.

A hangzóanyagot (vagy a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az elektronikus jelentkezésbe kell feltölteni.

A számos értékes nyereményen túl (stúdiómunka, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobb csapatokat a szakmai zsűri delegálja

  • a 2020. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)
  •  a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra

A Budapest Music Expo eseménysorozat elemei közül a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett Öröm a Zene Tehetségkutató döntője ezúttal 2020. október 2-4-én kerül megrendezésre a hangszerkiállítás helyszínén.

A változás jogát fenntartjuk.

Ezúton hívjuk fel a döntőbe jutó előadók, a közönség és az egyéb résztvevők figyelmét arra, hogy a rendezvény az épp aktuális higiéniai előírásokat és korlátozásokat betartva valósulhat csak meg, továbbá ezekért mindenki saját maga felel. Amennyiben ennek hiányát tapasztaljuk, egy figyelmeztetést követően, kirívó esetben a szervezők és/vagy a zsűri akár az ominózus személy(ek) illetve az adott produkció kitiltásával is élhet. A szájmaszk a kultúrház egész területén mindenkinek kötelező, ez alól természetesen a fellépők a produkció idejére mentesülnek. Az öltözőkben a szájmaszk használata a fellépők saját belátása szerint történik.

Érdeklődni az info@zene.sk mailcímen vagy a 0905826799-es telefonszámon lehet.

A rendezvény mindenki számára ingyenes.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.