Magyar nyelvű dallal jelentkezik a rozsnyói Massriot együttes

2021. április 11., 13:48
Fábián Gergely

Áthidalni a határokat, lerombolni az előítéleteket és megerősíteni a baráti köteléket – ezzel a céllal dolgozta át magyar nyelvre az év elején megjelent Bude To Fajn című dalát a rozsnyói Massriot együttes. Az alkotás a Minden jó lesz címet kapta.

A Minden jó lesz a rozsnyói zenekarnak a harmadik olyan idén megjelent dala, amelyhez videoklip is készült. A dal nem számít teljesen újdonságnak, ugyanis az év elején megjelent, Bude To Fajn című számuk magyar nyelvre való átdolgozása, újrahangszerelve.

A szlovák nyelvet felváltotta a magyar, a bendzsót a cimbalom, s megszólal a nagybőgő és a tangóharmonika is.

A magyar és a szlovák népzenén belül is megjelennek olyan hagyományos hangszerek, mint a cimbalom, a tangóharmonika, a nagybőgő vagy a hegedű. Próbálunk rámutatni arra, hogy ezek a  népi hangszerek milyen gyönyörűen felhasználhatók a modern popzenei stílusban. Bár elsődleges célunk, hogy az az üzenet, amit e dal képvisel, eljusson ahhoz a 15 millió emberhez a világban, akik magyarul szólalnak meg, s nem utolsó sorban finoman rámutatni arra, hogy e két nemzetnek nagyon sok közös jegye fellelhető a zenében, de az értékekben is” – mondta Šimko Róbert, az együttes frontembere.

A Massriot együttes megpróbálja ezzel az újdonsággal is áthidalni a határokat, lerombolni az előítéleteket és megerősíteni azt a baráti köteléket, ami e két nemzet között fennáll.

A Minden jó lesz videoklipje megtekinthető a YouTube-on, a dal pedig elérhető minden streaming platformon (Tidal, Deezer, Spotify, Apple Music, YouTube music).

Kövesse facebook oldalunkat is!