2019. június 15., 23:03

Madari Gábor, a Benjamin Gabe frontembere a Múzsa stúdiójában - VIDEÓ

A Felvidék számos olyan zenésszel büszkélkedhet, akik ugyan még a zenei karrierjük elején járnak, de lelkesedésük és tehetségük vitathatatlan. Páran közülük mernek nagyot álmodni és próbálnak a nemzetközi zenei piacra is betörni. Ilyen zenészek a Benjamin Gabe zenekar tagjai, Madari Gábor és Gerő János, akik angol nyelven, alternatív rock zenét játszanak és gyakran koncerteznek külföldön is.

Madari Gábor, a Benjamin Gabe frontembere a Múzsa stúdiójában - VIDEÓ
Fotó: Múzsa

Nehéz a sorsa a kezdő zenekaroknak, ez fokozottan érvényes azokra, akik felvidéki magyarként próbálnak érvényesülni. Néhányan megpróbálkoznak a magyarországi zenei piacra bejutni, ami nem lehetetlen, de csak keveseknek sikerül. Van több olyan zenekar is, akik angolul énekelnek, hátha ezzel szélesebb lesz majd a lehetőségeik tárháza. Ilyen zenekar a Benjamin Gabe is, melynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2016-ban egy detroiti lemezkiadó is felfigyelt rájuk és lemezszerződést kötött velük.

A nyárral nemcsak a hőmérő higanyszála emelkedik, hanem a koncertfelkérések száma is, így a zenekarra egy eseménydús és fellépésekkel teli időszak vár. A Múzsa stúdiójának vendége volt a zenekar frontembere Madari Gábor, akivel a zenekar életéről, külföldi koncertjeikről és jövőbeli terveikről Patócs Diana beszélgetett. Nézzék velünk.

 

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.