2022. szeptember 7., 12:46

Ma este Pozsonyban koncertezik Putyin "kedvenc" zenekara, ne hagyja ki!

A politikai aktivizmussal töltött feminista punkzene kedvelői ma a este a pozsonyi Cérnagyárban  (Nová Cvernovka) adnak találkozót egymásnak.

Szimpátiatüntetés Pussy Riot
Fotó: TASR
2012 augusztusában Pozsonyban is szimpátiatüntetést tartotta az orosz nagykövetség előtt a Pussy Riot tagjai mellett

Nyolc órai kezdettel itt koncertezik a beszédes nevű Pussy Riot orosz punkzenekar. A szlovák jegyértékesítő portálok 10-15 euróért kínálják a jegyet a fellépésre.

A 2011-ben alakult zenekar flasmobjaival hívta fel magára a figyelmet. A közterületeken tartott koncertjeiken az orosz társadalmat feszítő problémákra próbálják ráirányítani a figyelmet. A csapat nem különösebben szívleli Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akit diktátornak tart.

A zenekar 2012-ben egy moszkvai templomban, a Megváltó Krisztis-székesegyházban is tartott egy koncertet, amelyen előadták a Szűzanya, szabadíts meg bennünket Putyintól című dalukat. Az orosz elnök távozása mellett a dalban elhangzik, hogy "szar, szar, Isten szara", illetve Szűz Máriát arra kérik, legyen feminista, és több vulgarizmus is elhangzik, ezért az orosz ortodox egyházban komoly vita alakult ki arról, hogy a templomot újra kell-e szentelni.

Az együttes tagjait garázdaság minősített esetében találták bűnösnek, a vallási gyűlölet általi motivációt súlyosbító körülményként értékelték. Kétévi szabadságvesztésre ítélték őket, amelyet egy szibériai börtönkolóniában kellett letölteniük.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.