2021. október 16., 10:02

Ma este adják át a jubileumi Harmónia-díjat – ÉLŐBEN közvetítjük

Igazán nívós, a szlovákiai magyar zenei élet szempontjából jelentős ranggal bíró gálaesttel készül október 16-án, szombaton este 19.00 órakor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, mely 2018-tól látja el a házigazda szerepét a Harmónia-díj megszervezésében és lebonyolításában. Portálunk is jelen lesz a rangos eseményen, ÉLŐBEN sugározzuk  a díjátadót!  Kövesse velünk a gálát!

Harmónia-díj - 2021

Az ünnepi gálaest moderátoraként Csenger Ferenc rádiós- és televíziós műsorvezető köszönti a közönséget, majd a házigazda város nevében Keszegh Béla polgármester szól, de a VMK és a kuratórium nevében Lakatos Róbert intézményigazgató és főszervező is megosztja a kulisszatitkok egy részét a zenét ünneplő közösséggel.

A főszerep azonban természetesen nem a szónokoké, hanem a nagyszerű szlovákiai magyar előadóművészet ünnepléséé!

A Harmónia-díj idén a jubileumi, tizedik évfolyamába lépett. A szervezők ezért még a szokottnál is többet tesznek azért, hogy a nézőket és a közreműködőket egyaránt lenyűgözzék.

A díjra ezúttal három előadóművészt, zenei formációt jelölt a kuratórium. Az viszont csak aznap este dől el, ki lesz a díj birtokosa.

A Harmónia-díjra a Jóvilágvan zenekar, Becse Szabó Ilona és Derzsi György pályázik nagy eséllyel.

A jelöltekről Letrich Richárd készített kisfilmeket – a vetítéssel egybekötött zenés gálaest nagyszerű kísérőprogramot ígér: újra muzsikál a Farkas Árpád Trió, azaz a tavalyi díjazott és csapata, de tapsolhat a közönség a Beliczay Vonósnégyesnek és az Estendon zenekarnak is. Sárközi Pál és zenekara a komáromi deszkákon muzsikál és Komáromban üdvözölhetjük a méltán hírneves Lukács Miklós & Balogh Kálmán cimbalomduót is.

A Harmónia-díj gálaestjét hírportálunk, a ma7.sk ÉLŐBEN közvetíti!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.