2018. december 24., 12:09

Lemezkeresztelőt tartott a Phoenix RT

A napokban jelent meg a Phoenix RT Mi kell több?! című albuma.

Phoenix RT
Médialapozó

A hétvégén a csallóközcsütörtöki Phoenix RT zenekar hazai pályán mutatta be közönségének a Mi kell több?! című lemezét. Az eseményre két baráti zenekar, a székesfehérvári Burnout és a kecskeméti Nova Prospect társaságában került sor. 

Az alig pár napja megjelent új albumot már nagyon várták a zenekar rajongói. Az első dal, amivel még novemberben megismerkedhettek egy videóklipp formájában, rövid időn belül elérte a több tízezres nézettséget. 

Az emberek a cudar idő ellenére folyamatosan gyülekeztek, s mire este tíz után a húrok közé csapott a Phoenix RT, meg is telt a helyi kultúrház. A helyieken kívül érkeztek rajongók Magyarországról is, s az embereken végignézve egyáltalán nem beszélhetünk homogén közönségről. Fiatalok, idősek, sőt egész családok voltak jelen, amiből látszott, hogy a zenekar egyre több emberhez jut el.

A koncert után a frontemberrel, Puss Tamással beszélgettünk.

Hogy értékeled a mai estét?

Szerintem nagyon jól sikerült, élveztük, ez látszott is a zenekaron. Nagyon szeretünk hazai pályán játszani ennek a közönségnek, ez mindig hálás feladat. Hála Istennek sokan voltunk, erre számítottunk is az elővételes jegyekből. Ezt megpróbáltuk egy olyan koncerttel meghálálni, ami látványban megállná a helyét a nagy zenekarok világában is. Volt LED falunk, CO és konfetti ágyúnk, így sikerült egy tartalmas és látványos száz percet adnunk. 

Az új lemezeteket végighallgatva nem tudtam eldönteni, hogy keményebb vagy lágyabb az előző albumotokhoz képest, viszont mindenképp más. 

Is-is. Dallamvilágban biztosan lágyabb, slágeresebb, de a zúzás is több rajta a korábbiakhoz képest. Az új gitárosunk, Győrög Marci egy teljesen új dallamvilágot hozott a zenekarba. Egy nagyon érett anyag született annak ellenére, hogy még csak egy éve zenélünk együtt. Az az érzésünk, mintha már évek óta együtt dolgoznánk. Úgy gondolom, az új lemezünk megállja a helyét a magyar rockzenei színtéren.

Mik a tervek a jövő évre? 

Januárban jön az új klip és ha sikerül, tavasszal még egyet szeretnénk csinálni. Folyamatosan szervezzük le a fellépéseket, a tavaszi program már készen van, egy tizenkét állomásos turnéval jelentkezünk majd. A korábbiakhoz képest igyekeztünk több felvidéki koncertet leszervezni, fellépünk majd többek között Dunaszerdahelyen, Révkomáromban, Zselízen és Rozsnyón is. Egy kicsit előreszaladva úgy látom, hogy 2020-ban akár egy újabb albummal tudnánk jelentkezni. Annyira jól mennek a zenekari próbák, olyan gördülékenyen dolgozunk most együtt ebben a felállásban, hogy már új számot is írtunk annak ellenére, hogy most jelent meg ez a lemez.

Phoenix RT
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.