2022. szeptember 17., 19:35

Lemezbemutató Piramis-koncert a Várkert Bazárban

A Piramis együttes visszatér egykori legendás koncerthelyszínére; a zenekar a Budai Ifjúsági Park helyén épült Várkert Bazár Öntőház udvarán mutatja be koncertlemezét szeptember 24-én.

Piramis zenekar
Fotó: piramiszenekar.com

A Piramis májusban megjelent élő anyaga egy négy évvel ezelőtti koncert anyaga. Akkor a 2017-ben elhunyt alapító basszusgitáros, Som Lajos emlékének adóztak, 2019-ben aztán Gallai Péter billentyűs is meghalt.

A lemezen az 1979-es legendás ifiparkos Piramis-koncertalbum (A nagy buli) dalai, valamint más számok is hallhatók.

Az 1975-ben alakult Piramis a magyar rockzene történetének kiemelkedő együttese. A hetvenes évek második felében, a nyolcvanas évek elején volt a legnépszerűbb, akkori felállásában Révész Sándor énekes, Závodi János gitáros, Som Lajos basszusgitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos szerepelt.

A hard rock csapat első aktív korszakában, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. Az együtteshez olyan sikerdalok fűződnek, mint A becsület, a Ha volna két életem, a Szállj fel magasra!, a Kóbor angyal vagy az Ajándék.

A Piramis 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre, majd 2009-tól újra rendszeresen koncertezett; a mostani formációban Závodi és Köves mellett Nyemcsók János Csoki énekel, Vörös Gábor basszusgitározik, Vilmányi Gábor gitározik és Nyemcsók Bence billentyűs hangszereken játszik.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.