2022. szeptember 5., 08:16

Lari Basilio – Alive and Living

A zene szeretete ragadós, és az sem ritka, hogy zenekedvelő vagy zenészcsalád gyermekeként valakiből zenész válik. Így van ezzel a brazil Lari Basilio is, aki egy zenészcsalád tagjaként már négyévesen több hangszeren is játszott.

Lari Basilio
Fotó: youtube.com

Számomra még mindig szokatlan, ha egy nő rockgitáros, még inkább, ha instrumentális gitárzenét játszik. Ő azonban több nemzetközi gitárfesztivál díját bezsebelte, gyakori fellépője különböző bluesfesztiváloknak is, de játszott már Steve Vai oldalán, és a 2017-es lemezén az egyik szerzeményben a vendégművész a legendás Joe Satriani gitárvirtuóz volt.

Legfrissebb albuma a napokban jelent meg „Your Love” címmel, amelynek Alive and Living című dalához egy stúdióban rögzített klip is megjelent.

Olyan zenészek játszanak a lemezen, mint Vinnie Colaiuta dobos, aki Frank Zappa, Joni Mitchell és Sting zenekarában is játszott. Aki szereti az instrumentális zenét, hallgassa bátran.

Megjelent a Magyar7 hetilap 35. száma.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.