2023. március 10., 20:11

Kulturális ajánló: So Many Roads

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

John Mayallt a blues atyjának is nevezik, hiszen az általa működtetett The Bluesbreakers bandában olyan zenészek tanulták a blueszene fortélyait, mint Eric Clapton vagy Mick Taylor, de a felsorolás nagyon hosszú lenne, ha minden jelentősebb zenészt kiemelnénk. Nemrégiben a So Many Roads olyan változatán akadt meg a szemem (vagy a fülem), amelyben a 2008-as montreux-i dzsesszfesztiválon az egyik kedvenc bluesgitárosom, Gary Moore játszik John Mayallal vendégzenészként. Itt Mayall épp zongorán játszik, nem gitáron, és Gary Moore mellett Buddy Whittington a másik gitáros. Aki igazi blues csemegére vágyik, itt megtalálhatja, hiszen mindketten egyedi stílusban játszanak, és bár teljesen más-más technikával gitároznak, a végeredmény csodálatos. Ezt hallgatva kimondható: a blues örök!

 
 
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.