2022. január 18., 12:12

Kulturális ajánló: Eagles - Hotel California

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

A világ egyik leghallgatottabb dala az Eagles együttes Hotel California című száma. Aki valaha is gitárt vett a kezébe, egészen biztosan tudja, hogy gitáros szempontból a rockzene megszületése óta az egyik legigényesebben meghangszerelt dalról van szó. Az 1971-ben az angyalok városában alakult banda legnépszerűbb dala bekerült minden idők 500 legjobb rockzenei felvétele közé, pedig a mezőny és a kínálat szinte a végtelenhez közelít napjainkra. A tizenkét húros gitárral megspékelt zenei alap már önmagában is bravúros, de a dal gitárszólója (ami valójában egy igazi gitárcsata) egy tökéletessé finomított, már születésekor is szokatlanul hosszúnak számított mestermunka. A dal a hat perc feletti hossza ellenére a rádióadók egyik leggyakrabban játszott szerzeménye a mai napig.

Aki igazi zenei csemegére vágyik, hallgassa újra!

 
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.