2019. június 15., 14:28

Kormorán koncerttel nyitott a XXV. Zsigárdi Napok családi fesztivál

Hamisítatlan Kormorán koncert koronázta meg a háromnapos Zsigárdi Napok első estéjét. Az idén 25. évfolyamába lépő Zsigárdi Napok fesztivál június 16-ig, vasárnapig tart.

zsn7.jpg
Galéria
+12 kép a galériában
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A XXV. Zsigárdi Napokat a falu polgármestere, Baranyai Alajos nyitotta meg június 14-én, pénteken a Fejezetek Zsigárd történelméből című monográfia bemutatásával, amely a falu történetét a kezdetektől dolgozza fel fejezetekben, nyitva hagyva a lehetőséget további kutatásoknak. A könyv tartalmát Novák Veronika, a Vágsellyei Levéltár igazgatója ismertette.

A Zsigárdi Magyar Tannyelvű Alapiskola diákjainak A világ apró csodái című fotókiállítását Neszméri Tünde, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának titkára nyitotta meg, aki elmondta, a fotózás segíti a gyerek szépérzékének, kreativitásának és készségeinek fejlődését.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A péntek délutáni órákban a Zsigárdi Kulturális Információs Centrum (KIC) színpadán a helyi diákok és a Zsigárdi Csemadok Kedvcsinálók éneklőcsoportja lépett a színpadra, majd a helyüket Wolf Kati, énekesnő foglalta el egy koncert erejéig. Késő este a Kormorán együttes koncertjére több százan voltak kíváncsiak.

A fergeteges és hamisítatlan Kormorán hangulatú koncert a Himnusz közös éneklésével kezdődött és zárult is, ezzel keretet adva a közös magyar hagyományok átélésének.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A Ki a szívét osztja szét népszerű Kormorán dalt a zenekar a zsigárdi származású művésznek, Kaszás Attilának az emlékére ajánlotta fel.

A magyar Himnusz után a székely Himnuszt is együtt harsogták a koncertezők a zenekarral, majd a Miatyánk  című számmal kívánt nyugodalmas jó éjszakát a Kormorán.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A szombati nap délutánján a nótáé, a főzésé és a borozásé a főszerep Zsigárdon, majd bemutatkoznak a doroszlói és ugodi vendégcsoportok. Este negyed nyolckor kerül sor az Ismerős Arcok koncertjére, majd Horváth Tamás és zenekara lép a színpadra. Vasárnap a fesztivál helyszíne a Kolozsi Ranchra tevődik át, ahol délelőtt nemzetközi fogathajtó verseny lesz, majd 12.30-kor a Nemzeti Lovas Színház lép fel.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

zsn7.jpg
Galéria
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.