2021. június 9., 14:36

Koncertek, hadijátékok, színdarabok a komáromi Monostori Erődben

Minden hétvégére kínál programokat a komáromi Monostori Erőd, a kínálatban a koncertek, a hadijátékok, szabadtéri történelmi színielőadások is megtalálhatók - hangzott el sajtótájékoztatón szerdán a helyszínen.

zene, koncert
Fotó: Pixabay.com

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a komáromi erődrendszer egyedülálló rendezvényhelyszín, ahol betarthatók a járványügyi intézkedések, egyúttal az önkormányzat minden hétvégére olyan programokat kínálhat a komáromiaknak, amelyek eddig hiányoztak a város közösségének.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a programsorozattal az erőd falai közé visszatér az élet.

Azért tudunk most programot hirdetni, mert a magyarok felelősen álltak az oltás felvételéhez. A több mint ötmillió beoltottnak is köszönhető, hogy visszakapjuk a régi életünket"

- mondta a képviselő.

Vizeli Attila, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint az erődben a július 2-i hétvégén a hagyományőrzőké a főszerep, többnapos hadijátékkal emlékeznek Klapka Györgyre és katonáira. A hagyományőrző programok mellett gyermekprogramok, népi mesterségek képviselői és cseh kézműves sörök várják a látogatókat.

A színházi programokból kiemelkedik A kőszívű ember fiai és a Szeretve mind a vérpadig című történelmi musical június végi bemutatója.

Augusztusban megtartják az Amerikai Autók Fesztiválját, a városi sportcsarnok előtt Czibor Zoltán-szobrot avatnak.

Augusztus végén egy határon átnyúló pályázat támogatásával a felvidéki hadjáratra hagyományőrző fesztivállal emlékeznek Komárnóval közösen. A 150 éves erőd évfordulójának évében további rendezvényeket tartanak a 2. világháborúhoz és az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódva.

Az erődben szeptemberben vadászkutya, októberben pedig nemzetközi kutyakiállításra várják az érdeklődőket.

A Monostori Erőd ad otthont a Magyar Fotóművészek Szövetsége őszi tárlatának, valamint idén is megrendezik a Retro Fesztivált - tájékoztattak a szervezők.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.