2022. augusztus 18., 13:26

Klasszikusok és operettslágerek is megszólalnak a Szent István-napi koncerteken

Klasszikus zenei darabok és operettslágerek is megszólalnak a Szent István-napi koncerteken péntektől vasárnapig Budapesten - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtökön.

Tüzijáték augusztus 20
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Panorama Classical színpad a Gellért-hegyi Filozófusok kertjében, az Operett Korzó pedig a Pesti Vigadó előtt várja a látogatókat.

A klasszikus zenei programban fellépnek mások mellett a Danubia Zenekar kamaraformációi, a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara és a HM Fúvószenekara, a Modern Art Orchestra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszakos hallgatói. A Filozófusok kertjében a koncerteket a látogatók babzsákokról és pokrócokról élvezhetik.

A Vigadó téren a Budapesti Operettszínház művészei legnépszerűbb előadásaikból és musicalslágerekből adnak elő részleteket. A programok között zenés kvízjáték, hangszersimogató és az Erdőfű zenekar táncháza is szerepel.

Az Operett Korzó műsorvezetője Bálint Ádám, Nádasi Veronika és Polyák Lilla lesz.

Szombaton a látogatók Dolhai Attilával, Magyarország egyik legismertebb operett- és musicalszínészével is találkozhatnak, aki az idei Szent István-nap művészeti programjainak egyik nagykövete.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.