2018. május 17., 19:24

Kitüntették Dóka Zsuzsát és Bősi Szabó Lászlót

Nagyszombat megye önkormányzata a múzeumok nemzetközi napja alkalmából értékelte a kultúra területén tevékenykedő személyiségek és társulatok munkáját. Két felvidéki magyar nóta-énekes is díjat kapott.

Bősi Szabó László és Dóka Zsuzsa
Fotó: Bősi Szabó László facebook oldala

Ezen a hétvégén a legtöbb múzeum számos programmal készül, hogy megünnepelje saját fennállását, és ráirányítsa a figyelmet az ilyen intézmények társadalmi fontosságára, és Nagyszombat megye önkormányzata ezt az időpontot választotta arra, hogy kiemelje a kultúra területén dolgozók kiváló munkáját.

Jozef Viskupič megyeelnök, a megye alelnökeivel, Berényi Józseffel és Marek Neštickývel 12 személyiséget és egy csoportot díjazott a nagyszombati Ján Palárik Színház tükörtermében.

A díjazottak között van Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László magyarnóta-énekes páros is, akik nemcsak a Felvidéken, de Kárpát medence-szerte ismert előadóművészek, akiknek munkásságát nem először ismerték el.

„Nagyon sokszínű ez a megye, ami előnynek számít. A kultúra különböző területein dolgozó emberek díjazásával köszönetet mondunk a tevékenységükért, és abban bízom, hogy ez motivációképpen is szolgál számukra a további munkához” – tette hozzá Viskupič a díjátadó után.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.