2020. július 2., 12:29

Idén is várja a fesztiválozókat a Révfeszt

Hiánypótló rendezvénynek számíthat az ötödik Révfeszt. A Mátyusföld legnagyobb pop-fesztiváljának számító rendezvény jelenthet vigaszt a közönséget, ugyanis 2020 nyarán a koronavírus járvány következtében szinte az összes megafesztivált eltörölték. A Révfesztet is szerényebb keretek közt rendezik meg.

A már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Révfeszt sztárfellépője a Hooligans zenekar helyett a Nagy Feró frontember által vezetett Beatrice zenekar lesz, de a nézők a színpadon láthatják az ismert rappert, Curtist is, aki a Majka és Curtis duó tagjaként érkezik Királyrévbe, hogy előadja a legnagyobb közös sikerslágereket is.

A Révfeszt soha nem maradhat közkedvelt felvidéki fellépők nélkül, idén a Jóvilágvan zenekar szórakoztatja majd a mátyusföldi közönséget

július 25-én, a királyrévi sportpályán. A rendezvény este hat órától fogadja az érkezőket, szigorúan betartva a koronavírus járvány miatt hozott rendeleti előírásokat. A Révfeszten mindig van afterparty is, idén DJ Ricardo ragadja magához a mikrofont.

A belépőjegyek elővételben is megvásárolhatóak (10 euró) a királyrévi Cancun bárban, a dunaszerdahelyi Cool Café-ban, a galántai Bistro Tomiban, a peredi Ziliti cukrászdában és a nádszegi Kis Duna Vendéglőben. A helyszínen 13 euróért lehet majd belépőjegyet vásárolni, hatéves korig ingyenes a belépés, a nagyobb gyermekek részére 5 euróért lehet jegyet váltani.
revfeszt_archiv_felvetel.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Révfeszt 2019, archív felvétel a Republic koncert közben

Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, a rendezvény főszervezője elmondta portálunknak, szigorúan be kell tartaniuk az előírásokat.

A 2018-as és 2019-es Révfeszten, amikor az Edda művek és a Republic tartott nagykoncertet, a fesztiválozók száma meghaladta a háromezres létszámot, így a polgármester tisztában van azzal, hogy idén sem a lehetőségek, sem az anyagi keretek nem a legkedvezőbbek, viszont igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni az adott helyzetből.

Jelenleg a rendelkezések értelmében a polgármester szerint ezer fesztiválozót fogadhat a Révfeszt, ebben a létszámban már benne foglaltatnak a fellépők, az árusok, a szervezők és a tiszteletjegyet kapó közéleti személyiségek is.

Agócs Gergely szerint az emberek a nyáron már ki lesznek éhezve a pop-kultúrára, és nagy kereslet lesz a fesztivál iránt. Bíznak abban, hogy elérik majd a legmagasabb létszámot és az időjárás is kedvező lesz.

revfeszt_archiv_felvetel3.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Agócs Gergely a 2019-es Révfeszten, archív felvétel

A Révfeszt egy több korosztályt megcélzó kulturális, családi rendezvény, egy nagyobb fesztiválsorozat állomása, amit a MAGNA Festum Polgári Társulás évente megszervez. A királyrévi rendezvény a MAGNA Festum valamint a FORZARE Polgári Társulás közös projektje.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.