Julianna Avdejeva ad koncertet a Müpában

muzsa.sk | MTI 2019. január 09., 18:40

Julianna Avdejeva orosz zongoraművésznő szólóestjével kezdődik el január 15-én az idei MVM Koncertek - A Zongora sorozat a budapesti Müpában.

Fotó: avdeevapiano.com

A koncerten Debussy- és Chopin-darabok, valamint Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve hangzik el - közölték a szervezők .

Julianna Avdejeva Moszkvában született 1985-ben, zongorázni ötéves korában kezdett el a Gnyeszin Zeneiskolában. Fiatal kora ellenére széles repertoárral rendelkezik, kritikusai körében főként Chopin műveinek interpretációjával vált elismertté, 2010-ben megnyerte a varsói Chopin-versenyt. A művész fellépett már a Londoni Filharmonikusokkal, az Új Japán és a Hong Kongi Filharmonikusokkal, a moszkvai Csajkovszkij Szimfonikus Zenekarral, koncerteket adott a Salzburgi Fesztiválon, a londoni Wigmore Hallban és a moszkvai Csajkovszkij Teremben, turnézott az Academy of St Martin in the Fields kamarazenekarral.

A Zongora-sorozatban idén mások mellett Jevgenyij Kiszin, Grigorij Szokolov, Arkagyij Volodosz és Nyikolaj Luganszkij ad majd szólóestet.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS