Jótékonyság és élő zene az Ipoly mentén

Kaszmán Zoltán 2019. június 27., 08:33

Június 29-én, szombaton élő zenétől lesz hangos az Ipoly mente. A muzsikát kedvelők Ipolyságon és Ipolybalogon is szórakozhatnak.

Fotó: Hellagame

A több mint 120 négylábúnak gondoskodást biztosító lévai Boldog Otthon kutyamenhely javára szervezett jótékonysági rendezvény már 14 órakor kezdődik az ipolysági MyHont Café udvarán. A délutáni program jelentős részét a színes gyermekfoglalkozások töltik majd ki; a sportjátékok mellett arcfestéssel, társas- és kutyás játékokkal várják a családosokat.

A koncertek sorozata 16:30-kor a Just Now akusztikus fellépésével veszi kezdetét.

Őket a Baráth László (ének, gitár), Földváry Péter (basszusgitár), Dobos Dávid (dobok, vokál) felállásban játszó Babadara nevű formáció követi. 18 órától a 2017-től működő bátorkeszi Rockmisszió csapata lép színpadra.

Fotó: ChapteR 5

„Hisszük és valljuk, hogy a zene egy nagy, generációkat összekötő erő. Számunkra fontos, hogy a mai rohanó világunkban megálljunk egy kicsit, és zenénkkel feltöltődjünk ugyanúgy mi magunk, ahogyan vélhetően közönségünk is. Repertoárunkban feltűnnek régebbi rockslágerek magyar, angol és szlovák előadóktól, ugyanakkor fiatalabb előadóktól is merítünk” – vallják a Rockmisszió tagjai, akiket a ChapteR5 legénysége vált majd. Bartos Jaroslav (ének), Farkas Tamás (gitár), Tóth Gábor (basszusgitár) és Sykora Zoltán (dobok) a múlt szombaton – a Pálmafunkkal közösen – már a zselízi közönséget is megmozgatta; június utolsó hétvégéjén pedig, ahogy azt megfogalmazták, ezúttal hazai pályán, négylábú barátaikért adnak bemutatkozó koncertet.

20 órakor az autentikus palóc rockot játszó MINK zenekar, 21 órakor pedig a Hellagame muzsikál. Az ipolypásztói banda – Spek Lajos (ének), Mészáros István (gitár), Henzel Patrik (gitár), Gál Péter (basszusgitár) és Mészáros Mátyás (dobok) – 2017-ben megnyerte a Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület által szervezett We Will Rock You nevű rockzenei tehetségkutatót, egy Ozzy Osbourne- és egy Iron Maiden-szerzeményt előadva.

Képgalériánk:
Fotó: Rockmisszió

A lévai állatmenhely az alábbi magyar nyelvű videóban hívja meg az érdeklődőket a rendezvényre.

Aki a metál- és a rockzene helyett inkább a könnyedebb dallamokért vagy éppen a megzenésített versekért rajong, az az ipolybalogi Dobos Csárdában találhatja meg számításait.

A Csárda Live nevű ingyenes koncertest keretén belül 20 órától itt lép fel a Red Lips verséneklő együttes, a The Kingfishers, valamint Göbő Anna és Göbő Sándor kettőse.

A zenei élményekért tehát érdemes lesz ellátogatni a helyszínek valamelyikére…

0 HOZZÁSZÓLÁS