Jazzest az igényes zene kedvelőinek Somorján - VIDEÓ

ma7 2019. augusztus 18., 09:10

Manapság sokan úgy tartják a jazz inkább csak zenei aláfestés egy jó bor, vagy egy kellemes vacsora mellé. Köztudott, hogy egyre kevesebben vannak, akik úgy igazán át tudják érezni a jazz életérzést, talán ezért is érzi küldetésének a somorjai Mozi club és a dunaszerdahelyi Jazz Club, hogy visszacsempéssze az emberek életébe a minőségi zenét.

Képünk illusztráció Fotó: pixabay

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén második alkalommal került megrendezésre a Samaria jazzfesztivál, amelynek egyik érdekessége az volt, hogy a fellépő zenekarok közül többen is bátran ötvözték a jazz sajátosságait más zenei stílusokkal.

A fesztiválon tehát azok is remekül érezhették magukat, akik nem kifejezetten a stílus rajongók. A kétnapos rendezvényen 6 zenekar lépett színpadra, valamint a szünetekben és a koncertek előtt a Nová Spoločnosť nevű együttes szórakoztatta a közönséget. A fesztivál ideje alatt Ferdics Béla képzőművész alkotásait is megtekinthették az érdeklődők „Égi rajzolatok- Nebeské čarbanice” címmel.

A szervezők idén is arra törekedtek, hogy egy színes programmal tarkított, családias fesztivált hozzanak létre a Mozi club udvarában.

0 HOZZÁSZÓLÁS