2018. november 13., 17:28

Ismertek az idei Harmónia-díjasok, teltházas gálaest és élő közvetítés Naszvadról

2018. november 17-én, szombaton, 19 órai kezdettel a naszvadi művelődési otthonban rendezik meg a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 7. gálaműsorát, melynek műsorvezetői Szvrcsek Anita és Jakubecz László lesznek. Az alapítók régi adósságukat törlesztik ezzel, mivel a díj gondolata a nagyközségben fogant, az első ösztönzések, biztató szavak és támogatások is Naszvadhoz köthetők, továbbá a település közössége lélekben magáénak érzi a kezdeményezést.

harmonia2018-logo.jpg
Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: Archívum

A gálaműsorban a hagyományokhoz igazodva zömmel korábbi Harmónia-díjasok, illetve sikeres előadóművészek, együttesek és egyéb zenei formációk lépnek fel. Idén a Pósfa zenekar, Ballán Viktória, Emmer Péter, Várady Andreas, a Jóvilágvan, Takács Bálint és a Viza citerazenekar rövid műsorát láthatják az érdeklődők.

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2018. május 18-án, Komáromban megtartott szakmai ülésen a díj nevezési szabályzata, valamint a díjazottak kiválasztásának folyamata is komoly változásokon esett át. A jelölés egyszerűsítése érdekében a Harmónia-díj az idei évtől már nem nevez meg kategóriákat, így könnyebbé válik azon jelöltek nevezése, akik nehezen behatárolható-, illetve több zenei műfajban alkotnak. Ezenkívül a Harmónia Kuratórium a nevezések alapján idén már nem titkos szavazással, hanem közös szakmai vita alapján hozott döntést a díjazottakról.

 A Harmónia idei díjazottjai november 17-én, szombaton veszik át az elismeréseket este 19 órától a naszvadi Kultúrházban megrendezésre kerülő gálaest keretén belül. A nagy érdeklődésnek köszönhetően már napokkal ezelőtt elfogytak a jegyek a díjátadó gálára, így teltházas közönség várja majd a zenészeket. Azonban azoknak sincs okuk a szomorúságra, akik lecsúsztak a jegyekről, hiszen a gála élő közvetítésen (stream) keresztül is követhető lesz a zenei díj hivatalos oldalán, a harmoniadij.sk-n.

A Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2018-as évfolyamának díjazottjai pedig a következők:

·        Harmónia életműdíj: Kazán József

·        Az év komolyzenei előadóművésze: Skuta Miklós

·        Az év komolyzenei előadóművésze: Tóbisz Titusz

·        Az év világzenei előadóművésze: Madarász András

·        Az év hagyományőrző népi zenekara: Buzitai Citerazenekar

·        Az év könnyűzenei együttese: HistóRia

harmonia2018-logo.jpg
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.