Irány a Vokal Total – Grazban lép színpadra a For You

Horváth Szomolai Andrea 2019. július 17., 13:02

A Vokal Total Nemzetközi Acapella Versenyen képviseli Szlovákiát a népszerű For You énekegyüttes július 18-án. A fellépésről közel félórás performance showt is közvetít a zenekar.

Fotó: For You

A For You acapella énekegyüttes egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Felvidéken és Magyarországon is.

A zenekar szlovák, angol és magyar nyelven is sokat énekel, rangos kulturális fesztiválok gyakori fellépői.

Magyarul énekelt számaik közül talán az Omega Petróleumlámpájával aratják a legnagyobb sikert koncertjeiken. Az öt tagból álló zenekar július 18-án nagy megmérettetésen vesz részt Grazban, ahol a Vokal Total Nemzetközi Acapella Verseny pop kategóriájában indulnak. A Vokal Totalon ezenkívül beatbox, jazz és klasszikus zene kategóriában is versenyeznek majd csapatok az egész világból.

Lantos Borbély Katalin, a For You énekesnője elárulta portálunknak, valójában ez a legerősebb mezőny: Finnország, Dél-Afrika, Németország, Csehország, Ausztria, Tajpei csapatai is versenyeznek itt. Maga a közönség részére is nyilvános verseny csütörtök délután 14:30-kor kezdődik, de aki nem tud jelen lenni itt követheti az élő közvetítést. Maga a For You saját Facebook oldalán közvetít huszonöt perces performance videót 14:30-tól 14:55-ig. A verseny angol és német nyelven zajlik.

„Csütörtökön már kora reggel beállás, hangpróba, sminkelés, készülődés. Mivel már 3 éve voltunk ezen a versenyen, tudjuk pontosan hova megyünk, és mit várhatunk... Nagyszerű hangulatot, a cappella zenét kedvelő publikumot, profi zsűrit. 6 dallal készülünk, 23 perces a műsorunk a hozzászólásokkal és a képzeletbeli tapsokkal ennyire jött ki. Minden pontosan a helyén kell, hogy legyen, mindenkinek megvan a feladata, ki mit hogyan és mikor csinál. Mégis nagyon jó hangulatban és élvezettel állunk neki, mert számunkra fellépni, megjelenni, előadni mások előtt élmény, egyszerűen élvezet. Maga a verseny egy csodás helyen zajlik a neve Dom Im Berg - szó szerint a hegyben építettek helyiségeket, mintha egy barlangban lennénk, felszerelve speciális technikával, színpaddal, székekkel, szobákkal, még erkély is van, mint egy színházterem, csak épp egy hegy szívében” – mondja Katica. 

A For You a Shallow című saját dalát is viszi a versenyre, ezen kívül a repertoár része még Havana, a Katchi, valamint a The Way You Make Me Feel című feldolgozás is.

Az énekesnő elárulta az eredményt csak a késő esti órákban tudják majd meg, addig ismerkedéssel, inspirációk gyűjtésével töltik majd az időt Grazban.

A csapat fontosnak tartja, hogy mind megjelenésben, mind szakmailag felkészülten érkezzenek a versenyre.

Katica elmondja, az ő énektanáruk, Katka Kurucová az egyetlen Szlovákiában, aki kimondottan pop-éneket tanít, hozzá jár a csapat egész évben. Michaela Motlochová, az egyházi konzervatórium táncművésze a For You koreográfusa. A csapatnak pedig elválaszthatatlan része a hangmester is.  Katica megjegyzi a For You motorja, a harmóniát megteremtő ember se nem énekes, se nem zenész, hanem a menedzser, Lantos Dávid, Katica férje.

 „Ő az aki mindig pozitív, aki biztat, aki összekovácsol, aki kibékít ha baj van, ő az aki higgadt és megfontolt, ő az aki átmegy a falon is, ha valamit akar és bejön az ablakon, ha kihajítják az ajtón” – vallja az énekesnő, miközben már a grazi útra pakol a zenekar.

0 HOZZÁSZÓLÁS