Hazai muzsikusok az A38 színpadán

2020. október 31., 12:45
Kaszmán Zoltán

2020. november 5–8-án az A38 Hajó egy négynapos koncertsorozatnak ad otthont. A budapesti kulturális központban határokon túli kötődésű zenekarok lépnek a fedélzetre.

Fotó: www.a38.hu

Az A38 Hajó 1Kárpát-medence Fesztiválján – a vajdasági és erdélyi zenekarok mellett – felvidéki formációk is koncertet adnak. A négy nap alatt összesen kilenc koncertre kerül sor;

ott lesz a Kávészünet, a Loyal, A Csajod, valamint Lajkó Félix és zenekara is. Több formációban felvidéki előadók is feltűnnek, így a Noémo duó énekesnője, Takács Noémi, illetve a Tindia tagja, Méry Rebeka.

A Kossuth-díjas Szarka Tamás is fellép zenekarával a hajó színpadán, produkciójuk a KÉZFOGÁS 2020 címet viseli. A koncerten Szarka Tamás legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Alhambra, Kézfogás) mellett, a Sósósó című szólóalbum néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatóak lesznek.

A nézők november 6-án 20 órai kezdettel a farnadi székhelyű Estendønt hallhatják. Ők másodszor térhetnek vissza az A38 koncerttermébe. Ahogy azt a zenekartagoktól megtudtuk, legutóbb Gombaszögön muzsikáltak, így már nagyon készülnek a pénteki fellépésre.

 

 

 

Sajnos, egy kezemen meg tudom számolni, mennyi koncertünk volt eddig az idén. Ezekért is roppant hálás vagyok, legalább ennyi élményt felírhatunk 2020 számlájára. Magyarországon legutóbb tavaly léptünk fel, így most nagyon örülünk, hogy lehetőséget kaptunk az 1Kárpát-medence Fesztiválon is megmutatkozni. Izgatottan várjuk a jövő hetet, jó lesz egy kicsit újra színpadon mozogni, még mielőtt elfelejtenénk, milyen érzés közönség előtt zenélni”

– mondta el az Estendøn énekesnője, Kaszmán-Saróka Liliána.

November 8-án, a fesztivál utolsó napján a párkányi Jóvilágvan is színpadra lép, akik szintén kevés koncerten zenélhettek az idén. A zenekar az elmúlt időszakban készíti negyedik albumát, melyre nagy a várakozás a Jóvilágvan hallgatóságának körében. A budapesti koncert előtt még az esztergomi Kaleidoszkóp Házban is fellép a formáció; ma este egy rendhagyó beöltözős bulit tartanak. A zenekar közösségi oldalán is megtalálható felhívásban azt ígérik, hogy a legjobb jelmezbe bújókat meghívják Béke című dalukhoz készülő klipforgatásra.

A kiállítótéren irodalmi estekkel várják az érdeklődőket, ahol sok más mellett Szilágyi Domokos költészetét is megidézik. A 2020-ban Móricz-ösztöndíjjal támogatott tehetségek is teret kapnak a bemutatkozásra, de beszélgetnek majd a József Attila-díjas Győrffy Ákossal, továbbá – a Beatz x Poe’s keretén belül – slammerek, egy freestyle rapper-grafikus és egy képzőművész-MC is elkápráztatja a nézőket. Mindezt a DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar közreműködésével.