2024. június 28., 18:45

HashtagKN és Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle: összefogva, magasabb szinten

Néhány hónapja döntés született arról, hogy a népszerű, fiatalos komáromi könnyűzenei tehetségkutató, a hashtagKN és a magyarországi Öröm a zene Kárpát-medencei Tehetséggondozó Program évtizedes múlttal bíró felvidéki seregszemléje, a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle egyesíti erőit. A közös szabadtéri tehetségkutatóra 15 előadó küldte be jelentkezését, amelyből előzsűrizéssel 8 zenekart választottak ki. Ők július 5-én és 6-án mérettetnek meg egymással a komáromi Tiszti Pavilon előtti téren.

hashtag-szemle-fejlec
Galéria
+10 kép a galériában
Hashtag - 10. Szlovákiai Könnyűzenei Szemle
Fotó: Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ főszervezésében megvalósuló eseményről Lakatos Róbert, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a két nap folyamán 4-4 zenekar egyórás műsoridővel áll színpadra.

cloudburst
CloudBurst
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ
A hashtagKN részéről a szakmai zsűrit Emmer Péter kétszeres Harmónia-díjas gitárvirtuóz és Domonkos Pál rendezvényszervező, az Authentica vezetője erősíti.
bogas
Bogas
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány igazgatója kiemelte, hogy az esemény társszervezői az Öröm a zene Tehetséggondozó Program, a Peron Music Alapítvány és a SZMAZE, amelyek 3 magyarországi zsűritagot delegáltak:

Cserteg István művelődésszervezőt, a Peron Music Alapítvány és a Peron Music Tehetségkutató Fesztivál alapítóját, Nagy Szabolcsot, a Fülesbagoly Tehetségkutatók főszervezőjét és Warnusz Zsuzsa, Artisjus-díjas zenepedagógust, zenészt.
chowteez
Chowteez
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Az öttagú zsűri a következő kritériumok alapján értékeli a zenekarokat: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelése, egyedisége, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

afium
Afium
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Az tehetségkutató fő díjai:

  • 1000 eurós tiszteletdíj az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából

  • Részvételi lehetőség az Öröm a zene országos nagy döntőjében, ahonnan 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására. (Ennek alapfeltétele, hogy érvényes pályázatot adjon be az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati kiírására.) Az ott kiválasztott zenekarok elnyerheik az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati támogatását, amely 4.000.000.- Ft is lehet. Az Öröm a zene sorozat döntőjének győztese 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzést nyer a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből.

  • 500 eurós hangszervásárlási utalvány Komárom városának jóvoltából

  • Social különdíj a Peron Music Alapítvány jóvoltából: személyre szabott social média tréning és mentorprogram a Smart Marketing jóvoltából (kb. 1000 EUR értékű)

  • Ingyenes részvételi lehetőség a tatabányai Peron Tehetségkutató Fesztiválon a Peron Music Alapítvány jóvoltából

  • A ma7.sk portál egy stúdióbeszélgetést készít a három legjobban rangsorolt zenekar tagjaival a Múzsa című kulturális rovat számára

  • Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából egy kiválasztott zenekar felléphet a jövő évi Harmónia-díj ünnepélyes gálaműsorán

hashtag-szemle
Hashtag - 10. Szlovákiai Könnyűzenei Szemle
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Ezenkívül további díjak is várják a fellépőket.

jose-live
José LIVE
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

A tehetségkutató programja a következő:

2024. július 05. (péntek):
17:00 – Totalica
18:15 – CloudBurst
19:30 – José LIVE
21:00 – Kingfishers

totalica
Totalica
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

2024. július 06. (szombat):
17:00 – Bogas
18:15 – Nepertu
19:30 – Afium
21:00 – Chowteez

nepertu
Nepertu
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Támogatók: Komárom városa, KULTMINOR

kingfishers
Kingfishers
Fotó:  Egressy Béni Városi Művelődési Központ

A rendezvény fő mediális partnere a Magyar7 médiacsalád.

afium
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.