2023. július 3., 13:09

Ha nyár, akkor a világhírű Tom Jones koncertje - KÉPEKKEL

Nem múlhat el a nyár legalább egy világhírű énekes koncertje nélkül. Július elsejen a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban lépett fel Tom Jones, családi nevén Thomas John Woodward OBE, walesi származású popénekes, színészlegenda.

tom jones
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Molnár Ilona

A mai 60-70 éves nők bálványa, Tom Jones karizmájával és csodálatos hangjával lopta be magát a szívekbe. Ezért az impozáns MVM Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok bejárata előtt az első igazi kellemes nyári estén csak úgy özönlött a már említett generációt képviselő nyüzsgő tömeg.

A legendás énekes a mostani koncertjét megelőzően három alkalommal koncertezett Magyarországon. Múlt szombati fellépésén Tom Jones 83 évesen szünet nélkül énekelt majdnem két órán át.

A régi slágerei, filmdalai mellett elhangzott a Bob Dylan-dal is, rockosított számaival megalapozta a jó hangulatot. Sorban jöttek a nagy slágerei, a Whaťs New Pussycat, a Sexbomb és a többi a Delilah-tól a Kiss-ig. Elképesztő energiával, tökéletesen szólaltatta meg a bő fél évszázad dalait, melyet profi zenészek, hangszerek, hangszínek összehangolásával kísértek. Sok zenei korszakot, stílust hallhattunk. Volt boogie-woogie, rock&roll, pop, funky, disco, amelyet autentikus hangzás kísért.

tom jones
Fotó:  Molnár Ilona

A pódium előtt egyre több zenerajongó csápolt, akiket magukkal ragadott Tom Jones nosztalgikus repertoárja.

Mozgása korának megfelelő volt, ám állóképessége bámulatos, hangjáról nem is szólva. A közel két óráig tartó koncerten a közönséget lázba hozta hihetetlenül szép, az évek során szinte semmit sem változott hangjával, amit csak megfűszerezett szép kiejtésével, friss beszédével, jó humorérzékével. Ráadásként elénekelte Chuck Berry - Johny B. Goode számát, mely közeli barátjának, Elvis Presleynek is kedvenc dala volt.

Nem is gondoltuk volna, hogy valaha fiatalságunk csodált, imádott dalai ismételten ilyen nagy élményt nyújtanak nekünk és a generációnknak.

Amellett kivívta további csodálatunkat a MVM Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnoka, melynek lelátóin kényelmes székek vannak, így nem könyökölnek belénk a székünk mellett ülők, és helyünkről jól lehet látni az előadást. Ami viszont borzasztóan zavaró volt, hogy az előadás alatt, közben a közönség soraiból az emberek legalább 20 százaléka állandóan toalettra járt. Ezt leszámítva, jól éreztünk magunkat, nagyszerűen szórakoztunk.

Mindezek után mondhatom, ha nyár, akkor nem maradhatnak el a vérpezsdítő, szívhez szóló, lelkünkre ható igazi nagy koncertek, melyek tartós élményt szereznek minden generáció számára. 

Tom Jones 1999-ben megkapta a Brit Birodalom Érdemkeresztjét, 2006-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte. Legközelebb július 3-án Svájcban Dübendorfban lép fel, ezt követik további fellépései Angliában, Hollandiában, Spanyolországban, Finnországban, Franciaországban.

mvm
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.