2018. november 20., 13:50

Gömöri Kórustalálkozó Rimaszombatban

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg 2018. november 17-én, szombaton a Gömöri Kórustalálkozót Rimaszombatban.

Blaha Lujza Vegyeskórus
Fotó: Gecse Attila

A kórustalálkozó házigazdája a 25 tagú rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskórus volt, melynek új lemezét is felszentelték a rendezvényen. A hazai kóruson kívül fellépett még a losonci Ozvena Vegyeskar és a Hassler Énekegyüttes Miskolcról.

Sósik Szilárd, a Blaha Lujza Vegyeskórus karnagya szerint magas színvonalúra sikeredett a találkozó, minden kórus, aki eljött nagyon szép produkciót, színes repertoárt igyekezett hozni. A losonciak afrikai eredetű dalokat, spirituálét hoztak, a miskolciak előadásában pedig népdalokat és operarészleteket is lehetett hallani. 

Az eseményen sor került a megalakulásának 10. évfordulóját tavaly ünneplő Blaha Lujza Vegyeskórus "Jubileumi válogatás" c. lemezének bemutatására, amely a kórus elmúlt évtizedének zenei palettáját kívánja keretbe foglalni.

A hagyományos őszi kórustalálkozót, melynek a Rimaszombati Városi Művelődési Központ nagyterme adott otthont ezúttal is a Csemadok Rimaszombati Alapszervezete rendezte. A műsor utáni fogadáson a város vezetése nevében Rigó László alpolgármester köszöntötte a fellépőket és a vendégeket.

A Blaha Lujza Vegyeskórus legközelebb december elsején a zoboraljai Kolonban, majd december 7-én Tiszolcon lép fel, Rimaszombatban pedig december 16-án, vasárnap a református templomban lesznek láthatóak és hallhatóak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.