2022. március 1., 19:16

Frappáns szlengfricska Tamburilda Szuperlájkja

Míg az előző, Apa című, szívfacsaró dalát az elhunyt édesapja emlékére írta, újabban a világ legnépszerűbb, ingyenes társkeresője, a fénykorát élő Tinder világába kalauzolja el híveit a felváltva szülővárosában, Komáromban és Budapesten élő Tamburilda. Kedves pimaszsággal mesél e párkeresési forma árnyoldalairól is, s az általa írt, sajátos tamburazenéhez az ifik körében menő szleng szókészletéből merít.

  Frappáns szlengfricska Tamburilda Szuperlájkja
Médialapozó
Fotó: Tamburilda albuma
Elkészült Tamburilda Szuperlájk című dala és videóklipje

„Nemrég kiraktam az Instagram-sztorimba egy arról szóló szavazást: szeretnék-e, hogy írjak egy modern, szlenges dalt tamburával? Mivel a követőim ripsz-ropsz 88:22 arányban igennel szavaztak, ezért hát írtam olyat. Sőt, nem is egyet!

Az első ilyen dalomnak a Szuperlájk címet adtam. Az betekintést nyújt a Tinder-randik világába, amelyekkel kapcsolatban az utóbbi években sok vegyes tapasztalatot szereztem, valamint a 21. században a főleg férfiak által kedvelt ismerkedési formába, ami az ún. barátság extrákkal. Továbbá a nők általi elutasítás utáni "arcoskodásba", amikor a nagymenő nem tudja feldolgozni, hogy offolták“

– mondta el a frappáns, slágergyanús dala kapcsán portálunknak Tamburilda.

  Frappáns szlengfricska Tamburilda Szuperlájkja
Fotó:  Tamburilda albuma
A klipforgatás egyik pillanata 1.

Azt is elárulta: számára azért is fontos ez a dal, mert amikor azzal fellépett a Budapest Open Mic rendezvényein, mindig jóval nagyobb sikert aratott, mint a korábbi dalaival.

Rólam köztudott az, hogy szívesen kísérletezgetem új témákkal, formákkal, zenei stílusokkal, s úgy tűnik, hogy a Szuperlájkot kezdi megkedvelni a hallgatóságom. Mivel ez az első olyan dal, amelynek már a zenéjét is egyedül írtam, nekem is a szívem egyik csücske.

Hasonlóképpen „korhű“ lesz a következő, Oltogatós című dalom is, amelyben szintén megvillantom a mosolyogva beszólogató, kritikus énemet“ – fejtette ki a továbbiakban. Megtudtuk, hogy a dalhoz tartozó videóklipet a budapesti Boráros tér környékén, a volt kollégiuma közelében forgatták.

  Frappáns szlengfricska Tamburilda Szuperlájkja
Fotó:  Tamburilda albuma
A klipforgatás egyik pillanata 2.

A dal szövegét és zenéjét is Tamburilda írta, aki az új videóklipben énekel és az abban most rejtve maradó tamburán játszik. A hangszerelést Nemeslaki Keve Francis "FrancisCave" és Kovács Gergő "DZSÍ" végezte. Keverés, mixing, mastering: Kovács Gergő "DZSÍ", videó: X Pro Média, booking, management - X Production.

Az ifjú előadó és dalszerző a Facebookon (TAMBURILDA), az Instagramon (@tamburildamusic) és a TikTokon (@tamburildamusic) is elérhető, az új klipje pedig itt található, s ha tetszik, lájkolható: https://youtu.be/KF3Q8W_W51g.

  Frappáns szlengfricska Tamburilda Szuperlájkja
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.