HIRDETÉS

Fölszállott a páva - Elődöntőben a Pósfa Zenekar

hirek.sk 2017. november 04., 09:26
BUDAPEST. Tizennégy produkció jutott be a keszthelyi és a tatabányai területi válogatókból a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató 5. évadának elődöntőjébe. A dunántúli forduló továbbjutói között van a felvidéki Pósfa Zenekar is, amely így készülhet a november közepétől élőben sugárzott elődöntőre.

A területi válogatót felvételről láthatták az érdeklődők a Duna televízióban péntek este.   

Az elődöntőbe jutott a bajai Danubia Tamburazenekar, az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes (Szombathely), Fodor Mátyás (Gyenesdiás), Kőhidi Máté Péter (Pécs), a bátai Pántlika Zenekar, a felvidéki Pósfa Zenekar, a tatabányai Pünkösdi Rózsa Énekegyüttes, Veres Mihaela a moldvai Pusztinából, a zalaegerszegi Zalai Táncegyüttes, Csenki Zalán (Szeged), a Farkas Ágnes-Farkas Tamás táncos pár Békéscsabáról, Király Dávid (Székesfehérvár), a Marosy Gerda-Józsa Tamás táncos pár Budapestről és Sőregi Anna a Vajdaságból, Zentáról.   

Az idén a Hagyomány összeköt! mottóval zajló Fölszállott a páva következő, szintén felvételről sugárzott adása november 10-én lesz, akkor a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán tartott területi válogatókból látható összefoglaló. A válogatófilmek végén kiderül, hogy kik a továbbjutók, azaz mely 48 produkcióval találkozhatnak a nézők az élő adásokban.   

Az élőben sugárzott elődöntők november 17-től láthatók, a középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.   

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Hagyományok Háza közös műsorában idén is négy kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek.   

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS